Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Финансов мор в цяла Европа, а в България е най-зле

През второто тримесечие (периода април-юни) на 2022 г. повечето граждани на страните от Европейския съюз все по-трудно са свързвали двата края, в сравнение с предходните тримесечия, заради растящите цени от началото на годината.

Това сочи публикувано днес изследване на европейската статистическа служба Евростат, проследяващо въздействието на пандемията от коронавирус върху условията на живот в 11 страни членки.

Путин: ЕС е пред фалит! Рокфелер ви го каза: „Ако искате съсипана нация, наложете й еврото“!

Най-малко хора са посрещали разходите си без затруднения в България, като едва 3,6% от сънародниците ни са заявили, че доходите им са достатъчни.

В другия край на скалата - най-висок е дълът на хората, които лесно са посрещали разходите си за живот, във Финландия - 40,5 на сто.

Във всяка от деветте европейски страни, за които има данни, делът на хората, които са отговорили, че лесно или много лесно свързват двата края, е намалял през второто тримесечие спрямо първото, с изключение на Италия (+0,3 процентни пункта - п.п.). Най-много този дял се е свил в Словения (-4,4 п.п.) и Австрия (-4,0 п.п.).

От друга страна делът на хората, които трудно свързват двата края, се е увеличил във всички страни, обхванати от проучването, с изключение на Словения (-0,1 п.п.) и Финландия (-0,5 п.п.).

Отново през второто тримесечие, на тримесечна основа, най-голямо увеличение на този дял е регистрирано във Франция (+5,6 п.п.) и Австрия (+2,7 п.п.).

Делът на населението, което трудно е свързвало двата края, варира сред страните: от 11 на сто във Финландия до 39,8 на сто в България.

Данните показват и, че над 20 на сто от хората са имали затруднения да свързват двата края в България, Словакия, Италия и Франция.

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Евростат: Европейците все по-трудно свързват двата края, най-вече българите - Труд

Финансов мор в цяла Европа, а в България е най-зле

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!