Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поредния пирон в ковчега на Путин! "Шпигел": Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта

Още от края на лятото в ЕС с голяма доза сериозност се заговори за това, че по време на предстоящата тежка зима, свързана с недостига не енергоресурси, до който се стигна в резултат на войната в Украйна и поради някои други фактори, ще трябва да се пести, при това строго. Именно по тази причина, още преди в Брюксел да се обсъди и появи на във вид на текст централизиран подход в кризата, редица страни членки вече го бяха решили. Точно тогава стана ясно, че като една от най-зависимите от доставките на руски газ държави в Евросъюза, Германия ще бъде принудена да премине към сериозни икономии на електроенергия, ако не иска това да се отрази на икономиката й - и това бе една от основните теми, които се обсъждаха в публичното пространство. Част от тези мерки за пестене включваха намаляване на отоплението и климатизирането на работните пространства на държавните чиновници. За това всъщност се заговори навсякъде в ЕС - през лятото в правителствените сгради бе предложено да не се ходи с вратовръзка, а през зимата - да се слага пуловер под сакото и т.н. И ако на някого му се е сторило, че политиците в Германия си седят на топло и говорят, че трябва да се пести и работи на студено, той очевидно се е заблуждавал и това съвсем ясно личи от кратък репортаж от заседателната зала на Бундестага, публикуван на сайта на немското сп. "Шпигел".

Вицеканцлерът и федерален министър на финансите Кристиан Линднер (СвДП) застава на трибуната, облечен с черен пуловер под сакото си. В карето, предназначено за правителството, с дебел шал около врата седи съпартийката му му Клара Гайвиц (СвДП), която ръководи министерството на строителството.

Зелената депутатка Ренате Кюнаст също седи в пленарната зала с вдигната яка и шал около врата - в Бундестага е станало студено, неприятно студено

"Седях в офиса с пухено яке и постоянно ставах да се раздвижа. Въпреки това не след дълго съвсем измръзнах", казва Кюнаст и пита: "Какво всъщност ще стане, когато температурата наистина е минус пет градуса?".

Вече повече от седмица някои депутати мръзнат, а заедно с тях мръзнат и техните помощници. "Това някакъв е фарс! Очевидно администрацията не е наясно с това", казва Кюнаст. Според бившия министър на земеделието служителите й са измерили само 18,2 градуса в офиса. От други офиси на депутати съобщават за още по-ниски температури. "Ние, депутатите, все пак се разхождаме, но за персонала това е въпрос, който предизвиква загриженост , критикува зеленият политик.

Кюнаст още миналата седмица обърна внимание на ниските температури в Twitter.

Както много хора намаляват отоплението у дома, така и Бундестагът трябва да пести енергия заради недостига на газ: Офисите и заседателните зали могат да се отопляват само до 19 градуса, а коридорите и фоайетата не се отопляват изобщо, пише "Шпигел".

Както за всички обществени сгради, които не се използват за живеене, по същия начин правилата за пестене на енергия се прилагат и за сградите на Бундестага. Това се случва по наредбата, която министърът на икономиката Роберт Хабек (Зелени) прокара през федералния кабинет през август.

Освен това отоплението в няколко сгради на Бундестага не работи. Според администрацията на Бундестага това се дължи на повредена отоплителна помпа в "Якоб-Кайзер-Хаус" - сграда с повече от 1700 офиса. Според администрацията някои служители на Бундестага са се оплакали от студа и е имало "сигнали за ниски температури в помещенията". Междувременно обаче дефектните части са били ремонтирани, пише "Шпигел". 

Източник: dnes.dir.bg

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Източник/ци: "Шпигел": Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!