Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гуцанов: Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков за предоставяне кодовете на машините срещу... Киро: Ще ви съдя!

Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков за предоставяне кодовете на машините срещу изтегляне на проекта за Изборния кодекс, това каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

По негови думи тази тема е коментирана в подобни разговори и в стаята на парламентарната група, когато Петков е идвал за обсъждане на Изборния кодекс.

„Има съмнения за фалшификации, избирателната активност падна”, каза той.

„Държавите, които гласуват машинно са Естония, Белгия и Швейцария. Няма нито една друга европейска държава, която да има машинно гласуване”, заяви Гуцанов.

Той каза, че във Франция и Германия е имало опити за машинно гласуване, но националните служби за сигурност са излезли с доклади, че има опасност за националната сигурност и машинното гласуване е прекратено.

Гуцанов заяви, че БСП няма да подкрепи текста за преброителните центрове, защото това практически не може да бъде реализирано.

Политикът коментира и искането за оставка на Демерджиев. Той каза, че министърът не носи пряка отговорност, но е въпрос на морален акт да подаде оставка.

БСП няма да подкрепи законопроект за износ на петролни продукти от руски петрол, заяви депутатът.

Кирил Петков: Ще ви съдя!

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков обяви от трибуната на Народното събрание, че ще заведе дело за клевета срещу зам.-председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. 

Повод за заканата му стана изказването на Свиленски, в което той разказа от парламентарната трибуна, че Петков е направил предложение на БСП - да оттеглят внесените от тях промени в Изборния кодекс, а той ще им даде кодовете за машините. 

След разкритието на Свиленски съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков взе думата и обясни, че кодът е в ЦИК, която го предоставя на Министерството на електронното управление, а оттам достъп до него имат партиите. 

"Моля да оттеглите твърденията си, за нещата, които съм ви казал. Аз ви казах, че сме готови да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините, за да повишим заедно доверието на хората и очакваме реални предложения", обърна се съпредседателят на ПП към Свиленски.

"Да се придържате към истината, за да постигнем до възможно най-прозрачниа начин към доверие в машините", призова го той.

"Нали знаете кой настъпва мотиката два пъти по един и същи начин? Защо го правите? Никога не съм си измислял и не съм говорил неверни неща от парламентарната трибуна", скочи в отговор Свиленски.

"Какво сте искал да кажете, е друг въпрос. Има два реда депутати, които ви чуха. Казахте: Оттеглете закона и ще имате отворените кодове. Това сте казал, това съм чул. Какво сте искал да кажете е друг въпрос", категоричен в обвинението си срещу Петков бе Свиленски. "Ако да пъти настъпвате мотиката по един и същи начин, ще ви удари да пъти по един и същи начин", продължи Свиленски.

"Дадох ви възможност да поправите една грешка, която мисля, че несъзнателно сте направили. Разбирам, че сте готов да излъжете хората в тази зала. Следващата седмица ще подам иск срещу вас, както направих с Бойко Борисов. Всеки, който лъже за толкова важни неща, трябва да понесе своята отговорност и българският съд ще бъде арбитъра за продължаване на тази тема", обърна се Петков към Свиленски.

Не мисля, че вашите изказвания оттук нататък ще са в полза на връщане доверието в изборния процес, предупреди преди това Петков пък Тома Биков от ГЕРБ. И го призова да не прави дуплика на Свиленски, защото ще задълбочи проблема, който очевидно не осъзнавал.

"Това, което се чу днес, което каза Свиленски, е скандално и със сигурност не е в полза за връщане на доверието в изборния процес. Обвинението към вас, че сте осъществявал търговия с влияние граничи с далеч по-сериозни неща от един парламентарен дебат", обърна се Биков към Петков.

Михал Камбарев от ПП пък обясни на лидера си Петков, че грешката му е, че си е мислел, че говори на джентълмен, а всъщност говорел на "партия, която 30 години лъже нашите майки и баби, че я е грижа за тях, а не им вдигаше пенсиите, както за 7 месеца направи ПП". Да си спомним за овчарчето, призова Камбарев. 

През август Петков заведе дело за клевета и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради обвиненията, че е взел пари от посредници и комисиони от доставките на газ.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Гуцанов: Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков

Кирил Петков към Георги Свиленски: Ще ви съдя! Кодът на мишините е в ЦИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!