И шведска партия не иска България в Шенген. Ваши банди разбиват домове и обират пенсионерите ни

Ваши банди разбиват домове и обират пенсионерите ни, гневи се евродепутатът Чарли Веймерш

След Нидерландия и Австрия, влиятелна партия в Швеция се обяви против България в Шенгенското пространство. "Шведските демократи" са против приемането на България в Шенген".

Това се казва в писмен отговор до "Хоризонт" от шведския евродепутат Чарли Веймерш от групата на европейските консерватори и реформисти. Веймерш е от втората по представителност партия в шведския парламент, която подкрепя управляващата коалиция, без да е част от нея.

Подкрепата на шведските демократи, към които принадлежи Веймерш, е от решаващо значение за управлението на кралството.

В отговора до "Хоризонт" той заявява: "Според националния оперативен отдел на шведската полиция, чуждестранни банди обират възрастни хора, влизат с взлом по домовете, занимават се с трафик на хора, крадат гориво, фермерско оборудване и двигатели на лодки на стойност милиарди крони всяка година.

Половината от тези обири са дело на чуждестранни организирани престъпни групи от други страни, в т.ч. България и Румъния.

Ние ще продължим да се противопоставяме на присъединяването на двете страни към Шенген, докато тези групи продължават да бъдат огромен проблем".

Веймерш пояснява, че исторически погледнато, Швеция не е била никога привърженик на тяхното присъединяване към пространството за свободно движение, но просто бившата премиерка Магдалена Андершон не е изразявала официално позиция в полза на приемането на България и Румъния в Шенген.

Евродепутатът допълва, че новото правителство е това, което трябва да отговори с какво това разширяване е в полза на Швеция

Струва ли си да сме добри?

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Източник/ци: И шведска партия не иска България в Шенген - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!