Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов гневен към Христо Иванов: Ти беше част от всичките кражби, далавери и беззакония (и при мен и при тях)!

Щом машините са "борисовки", значи са добри, лоши "борисовки" няма, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Машините са добри, хората след това с флашките - това е проблемът. Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната, ние сме въвели всичко това, подчертава той

ГЕРБ не се отказва от машинното гласуване, заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Темата му бе Изборният кодекс. Предстои Кодексът да влезе в пленарната зала за второ четене. 

Ние отказ от машинното гласуване нямаме, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Машините са добри, хората след това с флашките - това е проблемът, изтъкна Борисов.

Той припомни думи на Христо Иванов, съпредседател на ДБ, че машините са "борисовки".

Щом са "Борисовки", значи са добри, лоши "Борисовки" няма, къде на шега, къде - не, добави Бойко Борисов. И на няколко пъти повтори, че ГЕРБ са въвели машинното гласуване. 

"Колегата Христо Иванов кръсти машините "Борисовки", макар че ние като правителство сме осигурили пари да се купят тези машини. Ако е вярно това, което говорят, излиза, че ние сме най-демократичните и ние сме направили промяната. Към статукво и към кое минало ни числят, като ние сме закупили изключително добри машини", заяви Борисов. 

"Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за "Борисовите машини". Те убеждават хората, че трябва да ги е страх от машините. Щом са наречени Борисовки, лоша Борисовка няма. Щом са кръстени на мое име, поддържаме ги, но да продължат да ги наричат така.

Христо, как убеждаваме хората, ние ги въведохме? Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил коалиция с БСП. Ти, бе!", изригна Борисов, водейки задочно полемика с Христо Иванов и ДБ. 

"Ако исках реванш ,още с първия мандат мога да направя правителство и да дойда да ви извличам от домовете ви. За кой реванш говориш, Христо? Вие, колеги от ДБ, станахте съучастници за "Лукойл", за газа, вие не гласувахте оръжие за Украйна по време на управлението ви с БСП. Айде малко да се смирим! Истинската ни задача не е Изборният кодекс, а да се състави някакво кратко правителство, за да мине зимата и да работи парламентът", ядосано продължи Борисов. 

Христо Иванов и тези борци срещу корупцията стоят сгушени. Ами нали вие управлявахте?! Той твърди, че ние убеждаваме хората, че ги е страх от машините. Ние ги вкарахме този машини. Христо, аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всичките кражби, далавери и беззакония", повтори бившият премиер.

По думите на Борисов промените в Изборния кодекс може да се разгледат за 10-15 дни в бъдещата комисия. И посъветва ДБ "да стават рано", за да се свърши работата, упреквайки ги, че "обичат да спят до късно". 

"Ние нямаме спор с машините. Имаме спор за честността на изборите, къде отиват флашките. Ние въведохме машините, ние бяхме промяната и гласувахме този Изборен кодекс. Всяка дума сега не отговаря на истината. В тази комисия депутатите трябва да направите така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета", каза лидерът на ГЕРБ. 

Продължи с нападките срещу Иванов заради това, че наричал ГЕРБ, ДПС и БСП "коалиция на реванша". "Кое бе, братко? Аз ако исках реванш, с цената на всичко още на първия мандат можехме да направим правителство и да дойда по домовете ви и да ви извличам незаконно, но аз съм демократ и европеец, такова нещо не мога да си го помисля", каза лидерът на ГЕРБ. 

Повтори, че истинската отговорност пред партиите е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

"Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. За 7-10-15 дни ще го направим", каза още Борисов. 

И даде следните наставления на депутатите от партията: "Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната, ние сме въвели всичко това." 

За пореден път Борисов призова депутатите си "да влязат в диалог" с останалите партии и добави: "Ние бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години". 

Лидерът на ГЕРБ отново потвърди, че партията му е готова да оттегли част от предложенията си, свързани с промени в изборното законодателство и за първи път обяви, че депутатите му биха могли да подкрепят идеята на "Демократична България" за въвеждането на преброителни центрове. 

"Може да е по-скъпо, може да се повече хора, но тогава ще е гарантираме преброяването", обоснова се Борисов.

По думите му ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, но имала проблем, че никой не надградил "Борисовките", давайки отново за пример флашките.
 

"Машините са добри, хората или начинът след това, ето това трябва да се направи", каза още Борисов.

"Нека да има преброителен център, свежи хора да преброят квитанциите и да напишат протокола. Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната. Най-лесно беше, щом са "Борисовки", да ги махнем", коментира той. 

Борисов коментира и новината от сутринта - за ранения полицай след сблъсък с бус с мигранти. 

"Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите", каза той.

Борисов говори и по темата "Джемкорп". Той цитира служебния министър Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж.

"Вчера забелязах един невероятен ескиваж (бягане, избягване на тема - б.р.)Докараха Бостанджиев да ги спасява", каза Борисов, припомняйки гостуването на директора на "Джемкорп" по БТВ. Лидерът на

ГЕРБ допълни, че се прави опит за медийно затъмнение по този грандиозен скандал.

Според лидера на ГЕРБ медиите не са отразили темата за "Джемкорп", защото "не е готино галениците им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази гигантска далавера". 

"Имате много работа - спокоен тон. Проведете този разговор по различни плаващи мнозинства. Сега трябва да влязат и данъците за ресторантьорския бизнес, горивата, удължаването или нов бюджет, законите по Плана за възстановяване. В спокойна ситуация покажете и направете така, че да надградим Изборния кодекс, а не да се чувства някой ощетен", даде последни наставления на депутатите от ГЕРБ Бойко Борисов. 

Борисов обяви, че време има - основната задача била да се направи правителство, а не да се променя Изборния кодекс за след четири години.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Борисов гневен към Христо Иванов: Ти беше част от всичките кражби, далавери и беззакония! (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!