Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сиярто: Посолството на САЩ няма право да критикува моите посещения в Москва

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто заяви, че посланикът на САЩ Дейвид Пресман няма право да го критикува за посещенията в Русия, тъй като те са направени в интерес на Унгария. Това изявление Сиярто направи в Будапеща в отговор на въпроси на журналисти в понеделник, 21 ноември.

"Тъй като работя като унгарски външен министър, мога да се занимавам само с унгарските национални интереси. Разбирам, че посланикът на САЩ има предвид американските интереси, но аз имам предвид унгарските интереси. Ето защо смятам, че би било правилно, ако, изхождайки от взаимното си уважение, не коментираме стъпките си. Обикновено не коментирам пътуванията на външния министър на САЩ и със сигурност очаквам същото и от посланика на САЩ, за да не коментира унгарската политика по този начин", каза Сиярто.

Външният министър добави, че националният интерес на страната му е да гарантира енергийната сигурност в дългосрочен план.

"Досега не е имало американско предложение за това как тази енергийна сигурност може да бъде реално изградена, така че мисля, че не само от политическа гледна точка, но и от гледна точка на заслугите по този въпрос, американският посланик няма право да критикува унгарските решения, които са взети въз основа на националния интерес на Унгария", каза Сиярто.

По-рано, на 13 октомври, по време на посещението си в Москва на международния форум "Руска енергийна седмица" Петер Сиярто обясни посещението си в Русия с необходимостта от поддържане на контакти. След това той отбеляза, че Унгария е заинтересована от изграждане на енергийно сътрудничество с Русия и няма да се съгласи на санкции, които биха засегнали енергийните доставки за страната.

На 10 октомври Сиярто напомни на опозиционните политици и журналисти, които критикуваха срещата му с руския външен министър Сергей Лавров по време на Общото събрание на ООН, че техните апартаменти, за разлика от домовете на останалите европейци, ще бъдат топли. Той добави, че срещата им с Лавров е била необходима за постигане на споразумения за доставките на газ. Унгарският министър на външните работи подчерта, че руската компания "Газпром" доставя на Унгария "всичко, което е обещала".

По-рано, на 23 септември, унгарският външен министър посочи вредата, която антируските санкции нанасят на Европа. Според унгарския министър в резултат на ограниченията срещу Русия инфлацията в ЕС се е повишила рязко, цените на енергията са станали прекомерно високи, а цената на стоките и продуктите е скочила.

Западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва на фона на специалната операция за защита на Донбас, която беше стартирана от руския президент на 24 февруари. Това обаче вече доведе до икономически проблеми в Европа, като цените на горивата и хранителните продукти рязко се повишиха. 

Източник: iz.ru

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Сиярто: Посолството на САЩ няма право да критикува моите посещения в Москва | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!