Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Важна новина за собствениците на жилища – @великото з@0yляване продължава

Очаква се Наредбата за техническите изисквания към енергийните характеристики на сградите да бъде обнародвана в Държавен вестник тази седмица, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство арх. Иван Шишков. В нея са транспонирани най-новите изменения на европейската директива за енергийните характеристики. Промените трябва да влязат в сила веднага след обнародването на документа. „Ще направим всичко възможно сътресенията от промяната в нормативната уредба да бъдат минимални“, каза министърът и увери присъстващите в пълното съдействие от страна на МРРБ.

Промените в нормативната уредба за енергийна ефективност и инвестициите за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост обсъдиха министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, заместник-министрите Десислава Георгиева и Поля Занева – Димитрова, представители на министерството и на камарите на енергийните одитори, на инженерите в инвестиционното проектиране, на архитектите, на строителите и на Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти.

Ще бъдат проведени обучения по отношение на новите изисквания с цел подготовката на заинтересованите страни като напр. проектанти, консултанти, одитори. Валентина Узунова – председател на Камарата на енергийните одитори поздрави министерството за работата му по нормативните актове в областта на енергийната ефективност и посочи, че България продължава да е от водещите държави в приложението на европейските нормативни документи за енергийни характеристики на сградите и в нормативната база за енергийна ефективност като цяло.

Дискутирани бяха също референтните стойности в Насоките за кандидатстване за предоставяне на средства по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – eтап I“. Заместник-председателят на КСБ Николай Николов посочи, че при запазване на сегашните референтни стойности може да се намали обхвата от дейности. Министър Шишков и зам.-министър Георгиева обърнаха внимание, че в МРРБ е разгледано становището на КСБ и се търсят възможности за увеличаване на някои референтни цени, като ЕК е заложила високи индикатори за получаване на средства по НПВУ. „Ще направим възможното, за да можем да си поръчаме добро строителство“, подчерта регионалният министър. Ще бъде обсъден въпросът за строително-монтажните работи по вертикалната планировка по отношение на минималния периметър около сградата, които към момента са недопустими дейности, увери той. Преработват се критериите за одобрение на блоковете. Стремежът е да се направи оценителна система, която да не дава предимство на малки или големи сгради, стана ясно още по време на срещата.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Важна новина за собствениците на жилища ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!