Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руското посолство към Херо Мустафа: Запознайте се с реалното положение в Украйна. Сенатът на САЩ: Блинкен да обяви Русия за държава - спонсор на тероризма

/Гласове/ Руското посолство в София публикува във Фейсбук позиция по повод изказване на американския посланик Херо Мустафа, че Български политици се възползват от руската пропаганда

Във връзка с вчерашните изявления на Посланика на САЩ в България Х.Мустафа относно "манипулиране с историята" от страна на Русия и отсъствие на истината за ситуацията в Украйна предлагаме на нашите американски колеги да се запознаят с малката част доклади за реалното положение в украинската територия, които се игнорират от мейнстрим медии. Всички те се намират в открит достъп, но за да ви спестим "трудностите" да ги намерите готови сме да дадем директни линкове към тях:

The Truth Behind Events in Ukraine and Donbass, 2014-2022, https://disk.yandex.ru/i/n0Ln8QJWysF0sg

Amnesty International Briefing: Abuses and War Crimes by the Aidar Volunteer Battalion in the North Lugansk region, 2014, https://www.amnesty.org/…/uploads/2021/06/eur500402014en.pdf

White Book on Violations of Human Rights and the Rule of Law in Ukraine, 2013-2014, https://russiaeu.ru/…/2014_05_05_White%20book_HR…

Отделно бихме искали да благодарим на разследващите и независимите журналисти, които въпреки въведената на Запад цензура, сплашванията и редакционните ограничения остават верни на професионалната си етика и се стараят да запознават своята аудитория с обективна, цялостна информация.

Сенатът на САЩ: Блинкен да обяви Русия за държава - спонсор на тероризма

Сенатът на Конгреса на САЩ одобри необвързваща резолюция, с която призовава държавния секретар Антъни Блинкън да определи Русия за държава спонсор на тероризма заради нейните действия в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, които са довели до смъртта на безброй невинни мъже, жени и деца, съобщава "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Подобна мярка е била представена и в Камарата на представителите на Конгреса, където се очаква нейната председателка Нанси Пелоси да подкрепи силно нейното приемане.

Въпреки гласуванията в двете камари на американския Конгрес Държавният департамент на САЩ е този, който решава да определи някоя държава за спонсор на тероризма, припомня "Ню Йорк таймс".

Независимо от това приемането на резолюцията в Сената налага още по-голям натиск от страна на Конгреса върху администрацията на американския президент Джо Байдън за добавянето на Русия в списъка с държави спонсори на тероризма, сред които в момента са Куба, Северна Корея, Иран и Сирия.

"Въоръжените сили на Руската федерация са извършили безброй екзекуции на невинни граждани и са опитвали да заличат следите от зверствата чрез масови гробове в Украйна", гласи текста на предложението, одобрено от Сената.

Текстът на документа повтаря изказванията на украинския президент Володимир Зеленски по време на войната, а именно, че руските сили са извършвали прояви на жестокост срещу цивилни, включително изнасилвания, убийства и изтезания, които се равняват на тероризъм.

Говорителят на Държавният департамент Нед Прайс по време на брифинг във вторник бе запитан какво мисли за натиска от страна на Конгреса и дали администрацията на Байдън е обезпокоена, че определяйки Русия за спонсор на тероризма, ще усложни всички бъдещи проговори за прекратяване на войната в Украйна.

На този въпрос той отговори, че Държавният департамент има отговорността да взима предвид "критериите, които Конгресът е записал в закона" при определянето на това коя страна е спонсор на тероризма и съпоставянето на тези критерии с фактите на терен. Сега по отношение на Русия и войната ѝ в Украйна този процес е в ход, допълни той.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Руското посолство към Херо Мустафа: Запознайте се с реалното положение в Украйна | Glasove.com

Сенатът на САЩ: Блинкен да обяви Русия за държава - спонсор на тероризма

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!