След 1989 г. постепенно в обществото ни се разгърна "революция" на хората с пренаписани биографии

image

Автор: Д-р Борислав Цеков, Център за нова Европа

След промените през 1989 г. постепенно в обществото ни се разгърна "революция" на хората с пренаписани биографии. Това бяха тези, които при стария режим преди 1989 г. бяха доносници на ДС, номенклатурни кадри от дребен и среден калибър и въобще - всякакви угодници на режима, а след промените се обявиха за първи и единствени антикомунисти и демократи. Пренаписаха си биографиите и започнаха да раздават морални присъди и да определят кой какъв е в обществото. Те смятаха, че държат монопола върху демокрацията и "правото" да определят кой е демократ или комунист.

Това време тъкмо поотмина и стана даже по-лошо - появи се "диктатурата" на хората без биографии. Хора, които не са сложили камък върху камък в държавата. Хора, чието най-крупно житейско постижение е, че са завършили някакво образование. Без сериозни професионални кариери, без обществено значими достижения. И видите ли, тези без биографиите си присвоиха "правото" да менторстват хората с биографии. Хора без никаква значима за обществото репутация дръзват да се произнасят от последна инстанция за дългогодишната обществена репутация на други. Без грам уважение. Без значение каква е репутацията на хората с биография - добра, лоша или като на всички хора - и с добри, и с недотам добри моменти. Аджамиите и начинаещите си въобразиха, че могат и знаят повече от тези, които са трупали знания и умения дълго преди тях. Хора, които в общия случай ще си останат незабелязани из прахоляка на историята, днес дават самонадеяно високопарни оценки за хора, които вече са се вписали в историята с конкретни дела и достижения - под или над линия...

Когато хората без биографии започнат да доминират в едно общество, то е обречено на упадък и развала. България върви в тази лоша посока с ускорени темпове.

Докато не се възстанови уважението и респектът към хората с биографии, т.е. към опита, паданията, ставанията, достиженията, провалите, успехите и грешките, които неизменно съпътстват една сериозна биография - уважение към самия факт, че една личност притежава биография, а не непременно положително мнение за нея - не можем да очакваме път напред.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: След 1989 г. постепенно в обществото ни се разгърна революция на хората с пренаписани биографии - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!