Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Когато Западът отново поиска да си сътрудничи с Русия, ще имаме едно наум

Руската специална операция в ¿-кр@й н@ провали антируските планове на Запада. Това заяви на публична проява в Москва външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде ТАСС. "Ако американците не държаха ¿-кр@й н@ за ръка, вече щяхме да сме се договорим с Киев."

"Когато западът отново поиска да си сътрудничи с Русия, ние ще разгледаме предложените проекти, но ще ги разгледаме с едно наум. Ще си сътрудничим с тях, като помним много добре, че те не са надеждни дългосрочни съюзници", заяви той.

Русия е отворена за сътрудничество с всички страни, включително и със западните, но в случая със Запада самата Москва не възнамерява да поема инициативи. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров при откриването на финала на конкурса "Лидерите на Русия".

"Продължаваме да сме отворени за всякакво сътрудничество, включително със Запада, въпреки че когато Западът се държи по този начин, ние няма да излезем с никакви инициативи", каза той. - Да видим как ще излязат от задънената улица, в която сами се вкараха, техните ценности, принципите на свободния пазар, неприкосновеността на частната собственост, презумпцията за невинност. Всичко това е потъпкано от самите тях."

Според министъра много страни са започнали да мислят как бавно да се отдръпнат от долара в международните разплащания.

"САЩ инструктират дипломатите си във всяка страна да изискват прекратяване на сътрудничеството с Русия, "в противен случай ще има санкции". Няма нищо страшно, ако подобна работа се върши в малки държави, но когато подобни ултиматуми и искания се отправят към Китай, Индия, Египет, Турция - това трябва да е загуба на чувство за реалност, който е надхвърлил всички граници", заключи Лавров.

"Макрон е единствения европейски лидер, който не полегна на САЩ, коментира още той.

Президентът Владимир Путин целеше с тази операция "първо, да се гарантира сигурността на хората в Донбас; и второ - да се премахнат заплахите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на ¿-кр@й н@. Щом разбраха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - сякаш са пощръклели", каза Лавров.

Първият дипломат на Москва изрази надежда, че бойните действия срещу Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще предвиждат за ¿-кр@й н@ статус на неутрална страна, отбелязват ТАСС и РИА Новости. "Тези задачи са абсолютно легитимни и разбираеми", заяви висшият дипломат.

Според него обаче се усеща как САЩ "държат за ръка" ¿-кр@й н@ по време на преговорите с Русия. "Постоянно се усеща, че някой "държи за ръка" ¿-кр@ ин ската делегация, най-вероятно американците, като не й позволяват да скланя на искания, които смятам за абсолютно минимални. При все това процесът върви", посочи Лавров.

¿-кр@ ин ската криза бе предизвикана от политиката, която Западът водеше спрямо Русия, щом разбра, че федерацията "няма да бъде послушна", заяви руският външен министър. Русия иска равноправен мир без войни и проекти, целящи "да насъскват" едни държави срещу други, добави той.

Инициативата на полското правителство да бъдат изпратени в ¿-кр@й н@ мироопазващи сили на НАТО може да е продиктувана от стремежа на Варшава да поеме контрола над Западна ¿-кр@й н@ чрез полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили, предположи Лавров.

Взаимодействието между Москва и Пекин ще укрепва на фона на действията на Запада, който грубо подкопава основите на международната система, увери руският държавник. 

Източници: ТАСС, dnes.dir.bg

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лавров: Когато Западът отново поиска да си сътрудничи с Русия, ще имаме едно наум | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!