Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Би Би Си потвърди какви оръжия ще иска военният министър на САЩ от България за ¿-кр@й н@

May be an image of 2 people and outdoors

Българи

Би Би Си потвърди какви оръжия ще иска военният министър на САЩ от България за ¿-кр@й н@

Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на ¿-кр@й н@.

В материал, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в ¿-кр@й н@, Би Би Си коментира, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа, по-специално в България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО „системите за противовъздушна отбрана, с които ¿-кр@ ин ците знаят как да работят”.

Във вторник тук съобщихме, че военният министър на САЩ е в България за да няма никакво съмнение, че поисканата наша сиситема за противовъздушна отбрана комплекса С-300 (на стойност 115 млн долара) ще му бъде предоставена безпрекословно и безвъзмездно.

„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които ¿-кр@ ин ците знаят как да работят - и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщава BBC

Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на ¿-кр@й н@.

Конгресът на САЩ и ¿-кр@ ин ският президент Владимир з€л€н с₭и поискаха от администрацията на САЩ помощ за прехвърлянето на съветско тежко въоръжение в ¿-кр@й н@, включително бойни самолети и зенитно-ракетна система С-300.

Според тях Държавният департамент на САЩ идентифицира държави, които имат съветски С-300 и проучва възможността за прехвърлянето им на ¿-кр@й н@. Не е известно обаче как Съединените щати планират да заменят прехвърлените в ¿-кр@й н@ оръжия на тези страни, защото американските подобни са с два пъти по-ниска ефективност.

ДОСИЕ:

Румъния и България имат най-сериозната противовъздушна отбрана (ПВО) за далечни разстояния на Балканите, а Сърбия и Унгария имат най-съвременна защита на небето на малки разстояния. Това сочи анализ на военния сайт „Балканска безбедносна мрежа“ (от сръбски - Балканска мрежа за сигурност“ – б.р.), цитиран от BusinessGlobal, базирайки се на данни към 2020 г. Това са и единствените страни в региона, които разполагат с ПВО система за защита на националната територия.

Румъния направи най-голяма крачка в модернизацията на своята ПВО със закупуването на американските балистични системи „Patriot“, Унгария и Сърбия пък закупиха френски зенитно-ракетни комплекси с малък обсег „Mistral 3“ в два варианта – преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) и зенитно-ракетен оръдеен комплекс (ЗОРК).

България пък единствена, още от края на социализма, разполага с престижните далекобойни руски ракетни комплекси С-300. Двата дивизиона служат за защита на София. Освен това България има още 5 дивизиона S-200, плюс руските комплекси „Нева“ и „Бук“.

ПВО на Сърбия се състои от една ракетна бригада от 5 дивизиона и една батарея. Два дивизиона с ракети със среден обсег „Нева“ охраняват Белград, а Нови Сад, Ниш и Крагуевац са отбранявани от по един дивизион ракетни комплекси със средна далекобойност „Куб-М“. Отскоро Сърбия разполага и с една батарея от руските самоходни ракетно-артилерийски системи „Панцир“.

Унгария има ракети „Куб“ и „Mistral-2“ и „Mistral-3“.

От бившите юго републики единствено Босна и Херцеговина разполага с ПВО ракети със среден обсег – „Куб-М“. Хърватска, Северна Македония и Черна Гора не притежават системи за противовъздушна отбрана със среден и голям обхват.

Само Румъния и България, със своите Patriot и S-300 P, могат да защитават своето въздушно пространство на практически всички височини, отбелязва „Балканска безбедносна мрежа“.

Гърция и Турция не влизат в сметката на изданието, за разлика от Унгария, но те също разполагат със свои ракетни комплекси, като Гърция има и руските S-300.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!