Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГАФ ЛИ Е? Или антикризисна мярка? Кирил Петков си тръгна с чаша от срещата на ЕС във Версай (СНИМКИ)

ГАФ ЛИ Е? Кирил Петков си тръгна с чаша от срещата на ЕС във Версай (СНИМКИ)

Премиерът Кирил Петков отново стана обект на пиперливи шеги в социалните мрежи, след като на официалната среща на евролидерите във Версай бе изловен с чаша в ръка в коридорите на френския дворец редом до председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и гръцкия си колега Кириакос Мицотакис. Тримата вървят заедно, като най-вероятно това се случва в една от почивките по време на разговорите на високо ниво на ЕС.

May be an image of 2 people, people sitting and text
Българи - Posts | Facebook

Странното в случая е, че българският министър-председател държи чаша, захлупена от дланта му и гледа леко виновно като малко дете, заловено от родителите си да прави пакост. Любопитният кадър е запечатан от фоторепортерите, които отразяват срещата на върха на ЕС край Париж, а човекът, който "изпорти" Кирил Петков бе самата Урсула фон дер Лайен, установи Lupa.bg. В петък следобед тя публикува в официалния си профил в инстаграм снимки от срещите си във Версай.

Какво пие на обяд Кирил Петков - вода или водка? Ако е водка със сигурност не е руска, тъй като вече е забранена на Запад.

Мнозина веднага коментираха в социалните мрежи, че премиерът е направил недопустим гаф като се разхожда из двореца с чаша и то заедно с шефката на ЕК и гръцкия си колега. Многобройни въпроси изникнаха и какво точно пие Петков - вода или високоградусна напитка.

Президентът на Франция Еманюел Макрон, чиято страна в момента е ротационен председател на ЕС, покани евролидерите в двореца на френските крале. Представителите на страните-членки се събраха още вчера вечерта във Версай, като вечеряха и разговаряха в прочутата Огледална зала на Версайския дворец, където бе подписан договорът, сложил край на Първата световна война през 1919 г. В това има и нещо символично, тъй като срещата на върха на ЕС бе посветена на руската инвазия в ¿-кр@й н@.

От снимките от срещата във Версай става ясно, че същите чаши, каквато носи в ръката си и Кирил Петков, са поставени на масата на всеки от участниците в разговорите. На масата има и две бутилки с минерална вода - обикновена и газирана.

"По мое време в Брюксел на дедо Ишиас Юнкер му сервираха водчицата и уискинцето в чаша за чай или кафенце. Много му разклатихте нервите на човечеца и му паднаха задръжките. Наздраве, Кире", написа иронично във фейсбук бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, правейки аналогия с бившия шеф на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, за когото се твърдеше, че има проблеми с пиенето. 

По време на срещите на върха на ЕС той редовно залиташе и се спъваше, а премиерите на страните-членки учтиво го подхващаха, за да не падне. На обвиненията, че е пиян и пие без мярка, Юнкер отговаряше, че това не е вярно, а просто страда от ужасни болки заради ишиаса.

Френският президент Макрон развежда шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел из Версай

Първата среща на Кирил Петков в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел и срещата му с генералния секретар Йенс Столтенберг също бе обект на иронични коментари заради неспазване на дипломатическия етикет.

Българският премиер бе осмян заради късата вратовръзка, дългите крачоли на панталоните си и разкопчаното сако по време на протоколната снимка със Столтенберг.

Снимка за спомен преди началото на срещата на върха на ЕС във Версай

Кирил Петков бе критикуван и по време на визитата на гръцкия премиер и негов колега от Харвард Кириакос Мицотакис у нас. Тогава пък българският премиер седна на масата, като забрави да си разкопчае сакото, както изисква протоколът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: ГАФ ЛИ Е? Кирил Петков си тръгна с чаша от срещата на ЕС във Версай (СНИМКИ) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!