Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания няма да отвори границите си за ¿-кр@ ин ски бежанци

Искам да попитам бежанците от ¿-кр@й н@ – защо не казвате истината на народа ни?

Великобритания няма да отвори границите си за ¿-кр@ ин ски бежанци. Министър-председателят Борис Джонсън отхвърли призивите да облекчи визовия режим за бягащите от войната. Премиерът се аргументира с думите, че Великобритания е щедра, но трябва да следи кой пристига, предава "Ройтерс". 

По данни на ООН над 1,5 милиона души са избягали от ¿-кр@й н@ от началото на руската инвазия, която започна на 24 февруари. Стотици хиляди намериха убежище в Полша, Румъния, Словакия и другаде. 

В отговор на критиките, че Великобритания не прави достатъчно и се намира много зад европейските си съседи в помощта при справянето с най-голямата хуманитарна криза от Втората световна война, Джонсън заяви: "Ние сме много, много щедра страна. Това, което искаме обаче е контрол. Искаме да имаме възможността да проверяваме. Смятам, че е разумно, като се има предвид случващото се в ¿-кр@й н@, да се уверим, че имаме някаква основна възможност да проверяваме кой влиза". 

Британското правителство търпи критики от благотворителни организации, опозиционни депутати и от Франция, след като настоя бежанците първо да получат виза. В резултат на това ¿-кр@ ин ци са блокирани във френския град Кале, без да могат да влязат във Великобритания, което предизвика дипломатическо напрежение. 

ЕС даде право на ¿-кр@ ин ските бежанци да останат на територията на Съюза, право на работа, на социално осигуряване и на подслон за до три години. 

Великобритания обяви визови облекчения за тези, които имат член от семейството си в страната или спонсор, но през почивните дни медии съобщиха, че досега Великобритания е издала само около 50 визи на ¿-кр@ ин ци. "Трябва да има лесен път към убежище за тези, които бягат, за да спасят живота си", убеден е лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър. Според него във вътрешното министерство на страната цари "пълна бъркотия по този въпрос". 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също бе критична: Великобритания не прави достатъчно, тя трябва да пусне бежанците и да се занимава с документите по-късно, заяви Стърджън, цитирана от "Ройтерс". Според нея налагането на бюрократични ограничения на хора, които бягат от война, е прекалено. 

В британският кабинет очевидно не са на едно мнение. Вътрешният министър Прити Пател се обяви за създаването на хуманитарен маршрут, който да позволи на всеки желаещ и идващ от ¿-кр@й н@ да влезе във Великобритания. Министърът по европейските въпроси Джеймс Клевърли обаче бе скептичен: той не очаква промяна в съществуващите изисквания. 

Източник: OFFNews.bg

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Великобритания няма да отвори границите си за ¿-кр@ ин ски бежанци | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!