Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън се оправда за провала в ¿-кр@й н@

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Джо Байдън прочете своето годишно обръщение към Конгреса в присъствието на ¿-кр@ ин ския посланик, който беше поканен от първата дама. Голяма част от речта на домакина на Белия дом наистина беше за Русия и ¿-кр@й н@ - Байдън се опитваше да докаже, че "разходите и заплахите за Америка са се увеличили", но Америка все пак ще спечели. Как?

След като американският президент Джо Байдън обяви „съкрушителен санкционен отговор на руската агресия“ и за пореден път се консултира с партньорите в Европа, той изчезна от полезрението не само на Русия, но и на Америка. Стопанинът на Белия дом си взе ваканция и отиде в Делауеър, малък щат на североизток, който той представлява в Сената в продължение на 36 години.

На лидерите от това ниво се дава да почиват единствено в мирни дни за нацията и с чувство за изпълнен дълг, но това със сигурност не засяга Байдън.

За седми пореден месец инфлацията надхвърля 5%, което е рекорд от почти половин век насам. Миграционната криза продължава по южните граници. В големите градове се наблюдава рязко увеличение на престъпността, включително на убийствата.

Гласовитите консервативни критици на Байдън (Тъкър Карлсън е типичен пример) твърдят, че повишеното внимание на президента към ¿-кр@й н@ се дължи преди всичко на невъзможността да реши вътрешните проблеми на Съединените щати, страна, където малко хора могат да намерят ¿-кр@й н@ на картата.

Сега, когато руската военна операция е в разгара си, Байдън вече не може да каже, че е „предотвратил войната“ и „спрял Путин“, както първоначално беше замислено. След като въведе пълния набор от своите "адски санкции", президентът на САЩ беше изправен пред невъзможността да повлияе на ситуацията по такъв начин, че да бъде изтълкуван в негова полза.

Всъщност САЩ, разбира се, влияят на ситуацията и то по много разрушителен начин. Най-малкото руският външен министър Сергей Лавров е убеден, че ¿-кр@й н@ протака преговорите по искане от Вашингтон. Ако това е вярно (а това е вярно: процесът на преговори наистина се проточва и мнението на американското ръководство все още е критично важно за Киев), тогава планът на американската страна е ясен: имаме нужда от повече военни и всякакви други загуби, за да ги използва след това като илюстрация в обществено-политическия процес около Москва.

Повечето американски военни анализатори не се съмняват, че операцията на въоръжените сили на РФ в ¿-кр@й н@ ще приключи успешно за въоръжените сили на Руската федерация. Но Вашингтон иска да пролее колкото се може повече кръв.

Президентът обаче не можа да сподели тази стратегия като част от годишното си обръщение към Конгреса – твърде кръвожадно дори за американец, особено за американски демократ. Байдън явно би предпочел сценарий, при който може да се представи като миротворец или да обяви отстъпление на Русия, но положението е различно.

Според проучвания на общественото мнение едва 36% от американците смятат, че президентът е в състояние да се справи със задълженията си. А 62% от анкетираните са убедени, че ако Доналд Тръмп беше на мястото на Байдън, военната криза нямаше да се случи. Тръмп, между другото, също е убеден в това.

Три дни преди речта на президента пред конгресмените, бившият президент се яви пред Конференцията за консервативно политическо действие, където обвини Байдън, че пренебрегва проблемите на страната и че е „глупав“. „Границите на ¿-кр@й н@ изглеждат свещени за американските демократи, но те не се интересуват от унищожаването на границите на САЩ и са готови да пожертват суверенитета на Америка“, каза Тръмп, имайки предвид миграционната криза.

Що се отнася до ¿-кр@ ин ската криза, той описа ситуацията по следния начин: „Проблемът не е само, че Путин е умен, макар че е умен, а че нашите лидери са глупави“.

Особена трудност за Байдън е, че възможните начини за решаване на някои от вътрешните проблеми на страната противоречат на идеологическата доктрина на демократите. Още като част от речта си пред Конгреса президентът трябваше да се премести вдясно, което предизвика нова вълна от критики, този път от "прогресивното крило" на собствената му партия.

Например той обеща да увеличи финансирането на полицията, намалено в либералните столични райони по искане на движението “Черните животи имат знамение” - това се смята, че е причинило засилването на престъпността. Второто непопулярно решение сред демократите е укрепването на южната граница на САЩ, която всеки ден се щурмува от нелегални мигранти.

Това, към което Байдън все още не е прибегнал, е размразяването на петролните проекти в САЩ, което би понижило цената на черното злато в среда, в която нарастващите цени на горивата са основният двигател на инфлацията, а инфлацията е основният проблем в САЩ. „Зеленото” лоби обаче няма да му прости това.

От друга страна, фокусът върху цените на петрола попречи на Вашингтон да наложи санкции върху руската търговия с енергия, което би довело до още по-голям ръст.

Президентът също трябваше да признае, че санкционната война с Русия ще доведе до допълнителни загуби за Америка. В същото време САЩ почти изчерпаха новите идеи как да ограничат допълнително Руската федерация, без да се наранят фатално.

Почти като последен, чисто символичен коз, Байдън извади от джоба си затварянето на небето за самолети "с каквото и да е руско участие", включително и за чартърни полети. По-рано Канада и страните от ЕС предприеха подобна стъпка, Русия отговори огледално, а руски експерти посочват, че в този случай САЩ по-скоро се прострелват в крака, отколкото наказват Москва.

Трудно можеш да се измъкнеш от подобни обстоятелства и Байдън го извъртя, че загубите от санкционната война са цената за демокрацията и че неговата политика всъщност не се оказва пълен провал, а „може да забави напредъка на Путин."

Разбира се, той не може да потвърди това по никакъв начин, а твърди, че Русия ще почувства „реалните щети“ по-късно. Тоест резултатите от санкционната политика не могат да бъдат представени в момента, но „руската икономика се клати“. В Кремъл, през устата на прессекретаря на президента Дмитрий Песков, отговориха на това: икономиката преживява сериозен удар, но ще остане на крака.

„Путин може да отцепи Киев с танкове, но няма да получи душата на иранския народ“, заяви още Байдън, като по този начин породи поредния „байдънизъм“. Изводът е, че на американците просто се предлага да вярват, че политиката, която мнозинството не одобрява, всъщност е правилната и ще доведе страната до успех малко по-късно. Изключително слабо, като се има предвид, че в момента американците изпитват криза на доверието към държавния глава.

Стига се до там, че след седем месеца демократите ще загубят с трясък частичните избори за Конгрес, губейки монопола си върху властта и погребвайки грандиозния си план за завземане на страната, а самият Байдън ще се превърне в „куцо пате“ още на втората година на неговото управление. Но този „сблъсък с демокрацията“, за съжаление, не означава, че Съединените щати като сила и Вашингтон като седалище на политическия елит ще загубят възможността да навредят на Русия и да повлияят на ситуацията в ¿-кр@й н@ така, че кръвта да се лее, а цената на операцията за Москва да се окаже висока.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Байдън се оправда за провала в ¿-кр@й н@ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!