Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев към ЕС: Мерете си приказките, господа. Военната операция на Русия ще бъде извършена изцяло

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер Дмитрий Медведев отправи ново строго предупреждение за санкциите срещу страната му, наложени заради войната в ¿-кр@й н@, съобщава "Асошиейтед прес". 

Думите му бяха в отговор на коментар на френския финансов министър Бруно льо Мер, че Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа и финансова война срещу Русия. 

"Днес някакъв френски министър каза, че те са обявили икономическа война на Русия", написа в Туитър Медведев, който беше президент през 2008-2012 г., когато Владимир Путин трябваше заеме премиерския пост заради ограничения на мандата. 

"Мерете си приказките, господа! И не забравяйте, че в човешката история икономическите войни доста често са се превръщали в реални", предупреди Медведев.

"Има добри новини. Санкциите могат да бъдат отлична причина за окончателен преглед на всички отношения с онези държави, които са ги наложили. Включително прекъсване на диалога за стратегическа стабилност", написа той на страницата си в руската социална мрежа. 

Санкциите на Запада няма да променят политиката ни, казва още бившият президент на Русия и допълни, че страната може да национализира собствеността на лица от САЩ и ЕС. 

Военната операция на Русия ще бъде извършена изцяло, а "тези прекрасни санкции няма да променят нищо", коментира Медведев. По думите му дори "невежите хора в Държавния департамент на САЩ разбират това". 

Политикът не изключи възможността за прекъсване на диалога за стратегическата стабилност и отхвърляне на международни споразумения, свързани с този процес. 

"Може по принцип да се откажем от всичко, включително Договора START-3, сключен от мен с Барака Обама и удължен от Путин с настоящия глава на Съединените щати. 

Според Медведев ще има консолидиране на властта, управленските елити и гражданите заради санкциите и предупреди Запада: "Само изчакайте". 

Европейският съюз добави към списъка на санкциите Владимир Путин, Сергей Лавров, Дмитрий Медведев, Михаил Мишустин, Владимир Колоколцев и Сергей Иванов. 

Както каза по-рано ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, ограниченията на ЕС ще бъдат същите като за други лица, които са в списъците - те се отнасят до замразяване на активи. Въведени са и широки икономически ограничения, които засягат основно банковия сектор, олигарсите и държавни служители.

След началото на войната в ¿-кр@й н@ ЕС забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Бяха предприети мерки и срещу няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ. 

От своя страна Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток 2". 

Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички руски самолети и забрани на своите компании да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия. 

Москва обаче обяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от санкции. Властите увериха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Медведев към ЕС: Мерете си приказките, господа. Военната операция на Русия ще бъде извършена изцяло | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!