Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев готов с нов кабинет. Киро търси Баце – коалиция Баце-Киро (Муст.)?

АФЕРА пита Киро: Днес, в 9,30 часа бил ли е в Банкя при Бойко Борисов да иска подкрепа?

Радев готов с нов кабинет

С ново правителство е готов президентът Румен Радев. Това потвърдиха пред “Труд” от “Позитано” 20 и висшестоящи представители на опозицията.

Според политолози, въпрос на седмици или най-много на месец е разпадането на коалицията на “Промяната”. Индикатор за сериозния трус в коалицията бе поисканата от Кирил Петков оставка на военния министър ген. Стефан Янев, който само формално бе поставен на този пост от квотата на ПП, а де факто е директен избор на Румен Радев, както е и МВР министърът Бойко Рашков.

Първият сценарий са бързи предсрочни избори.

Очакванията са, че “Демократична България” ще напусне обединението, от което са недоволни и ИТН и БСП. ДБ обаче били единствената партия, която според социолозите имала потенциал да утрои резултата си при предсрочни избори. За разлика от нея БСП и ИТН топят резултатите, а хората на Слави Трифонов вероятно няма да могат да се класират за следващ парламент.

Професорът по конституционно право Пламен Киров припомни пред “Труд”, че ако правителството падне предсрочно, тогава в рамките на сегашния парламент отново ще се завърти рулетката с връчването на мандатите. Най-напред президентът Радев трябва да връчи мандат на първата политическа сила - “Продължаваме промяната”.

Политолози отчетоха, че хората на Кирил Петков и Асен Василев нямат потенциал, различен от настоящия и се очаква да не успеят да реализират нов кабинет. Втората политическа сила е ГЕРБ, която в рамките на този парламент и сегашната политическа обстановка при липса на ясно и стабилно мнозинство, не би поела риска за съставяне на правителство. Която и да е политическата сила за приемане на третия мандат по конституция, тя няма ресурс да събере необходимите 121 депутати. Така страната ни ще бъде изправена пред нови предсрочни избори през месец май или началото на юни. До тогава отново по конституция Румен Радев ще назначи поредното служебно правителство.

Според политически наблюдатели министър-председател отново ще е Стефан Янев, в БСП средите се твърди, че най-вероятно той ще оглави и новия политически кабинет на държавния глава. Янев е добре приеман от социалистите и поставянето му начело на нова партия ще продължи да смалява числеността на Столетницата. На “Позитано” 20 са силно притеснени, че хора на президентството обикалят страната с позивна, че правителството си отива през март, а в парламента трябва да се промени конфигурацията и да влезе нов политически играч.

Янев е одобряван и от русофилите, последните му ходове и изявления вдигнаха рейтинга му сред тях.
Вторият, но по-малко възможен сценарий е правителството да остане до актуализацията на бюджета, планирана за юни. Но политолози смятат, че удължаването на живота на коалицията е трудно заради непреодолимите противоречия помежду им, както и протестите на различни сектори от икономиката и граждански организации.

БИЛ ЛИ Е ДНЕС В 9,30 ЧАСА В БАНКЯ КИРИЛ ПЕТКОВ ДА ИСКА ПОДКРЕПА ОТ БОЙКО БОРИСОВ?

АФЕРА пита Просто/то/ Киро:

Днес, в 9,30 часа бил ли е в Банкя при Бойко Борисов да иска подкрепа?

А щом АФЕРА пита, това никога не е случайно.

А? Просто Киро?

Afera.bg

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Радев готов с нов кабинет - Lupa BG

АФЕРА.БГ | БИЛ ЛИ Е ДНЕС В 9,30 ЧАСА В БАНКЯ КИРИЛ ПЕТКОВ ДА ИСКА ПОДКРЕПА ОТ БОЙКО БОРИСОВ?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!