Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Опитват се да ни вкарат във война с ¿-кр@й н@! САЩ: Текущата ситуация налага да подсилим Източния фланг на НАТО – Петков: НАТО трябва да е готов за влошаване на ситуацията

"Вярвам, че Съединените щати не се вълнуват толкова от сигурността на ¿-кр@й н@, колкото се опитват да подкопаят Русия. А това е проблем. В този случай ¿-кр@й н@ се превръща в инструмент за постигане на тази цел. Това може да стане по много начини: чрез вкарването ни във военен конфликт и чрез налагане на тежки санкции. Ако искаме да избегнем този мрачен сценарий - а ние искаме точно това, то трябва всички да зачитат интересите на останалите държави, включително на Русия, а след това трябва да намерим някакво решение на въпроса", заяви президентът на Русия Владимир Путин.

Петков в разговор със Столтенберг: НАТО трябва да е готов и за евентуално влошаване на ситуацията

Министър-председателят информира генералния секретар за решението на правителството да допринесе за колективната отбрана чрез изграждане на българска батальонна бойна група, с възможност за попълване на дефицитите от страни-членки, при необходимост. 

В хода на разговора отново беше потвърден водещият принцип в НАТО – всяко решение трябва да е подкрепено от обществото и правителството в съответната страна-членка.

САЩ: Текущата ситуация налага да подсилим Източния фланг на НАТО

Съединените щати ще изпратят близо 3000 допълнителни войници в Полша и Румъния, за да защитят Източна Европа от евентуална ескалация на напрежението заради струпването на руски войски близо до ¿-кр@й н@, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Хиляди войници, базирани към този момент в Германия ще се отправят към Румъния.

Решението за разполагане на войници в Източна Европа отговаря на заявеното и пред президента на Русия Владимир Путин, е заявил американският президент Джо Байдън, според медийни публикации в Туитър.

Целта е да бъде изпратен "силен сигнал" до руския държавен глава, уточни прессекретарят на американското министерство на отбраната Джон Кърби: „Съединените щати застават рамо до рамо до съюзниците си в НАТО.

Дългът на САЩ от над 30 трилиона долара, визуализиран в купища физически пари

Държавният дълг на Съединените щати надхвърли 30 трилиона долара за първи път в историята. Това сочат данните, публикувани от министерството на финансите на САЩ, цитирани от БГНЕС. В документа, в графата „общ държавен дълг“ е посочена сумата от 30,012 трилиона долара. Това е рекордна цифра на американския държавен дълг за целия период на съществуването му. Според The New York Times сегашните стойности са достигнати няколко години по-рано от очакваното. 

Текущата ситуация налага да подсилим с възпираща цел Източния фланг.

“Конвоят на свободата” върви по Америка

Важно е да изпратим сигнал и до Путин, и до света, че НАТО е от значение за Съединените щати. Искаме да е ясно, че сме готови да защитаваме съюзниците си в Алианса, ако се наложи. Никой не иска това - конфликтите не са неизбежни!“.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Путин с остри критики към САЩ: Опитват се да ни вкарат във война с ¿-кр@й н@!

Петков в разговор със Столтенберг: НАТО трябва да е готов и за евентуално влошаване на ситуацията

Дългът на САЩ надхвърли 30 трилиона долара - МИГNews – Новините без цензура

САЩ: Текущата ситуация налага да подсилим Източния фланг на НАТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!