Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: Не вярвам в зони на влияние, българският суверенитет е над всичко! Повече войски на НАТО ще дойдат у нас

.

БЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ: Националните територии на страните - членки на НАТО са територии на Алианса. Въоръжените сили на страните членки са и въоръжени сили на НАТО. Това произлиза от Вашингтонския договор за създаване на НАТО, който всички страни членки са ратифицирали.

Позицията на България за отношенията ¿-кр@й н@-Руската федерация ще бъде съобразена с българския национален интерес. Усилването на военно присъствие на НАТО на българска територия ще бъде направено при необходимост и взимане на политическо решение с български въоръжени сили. Знаем, че има недостатъци на българската армия ще бъдат компенсирани с техни въоръжени сили. Испански самолети и самолети от Нидерландия ще изпълняват задачи по охрана на българското небе, какъвто тип учения и тренировки е имало и в миналото.

Продължаваме да казваме с ясен тон, че деескалацията на напрежението е основен приоритет за България. Това заяви премиерът Кирил Петков във връзка с призива на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни. 

„Няма две категории членки на НАТО и всички сме равнопоставени.

Daniel Bojilov: ...Не сме били втора категория страна, член на НАТО, та затова трябвало да сме на първа линия.
За НАТО не знам, ама сме си втора категория страна по отношение на задокеанските му шефове. Българите пътуваме все още с визи дотам, а например Харватите не.
А като Просто Киро е такъв герой може да взима автомата и да поема към ¿-кр@й н@.

Ние по никакъв начин не одобряваме такъв тип дискусии. Аз призовах от трибуната на парламента, че този тип риторика не помага за премахване на ескалацията. Всеки трябва внимателно  да следи изявленията си”, коментира ситуацията министър-председателят. 

„Аз не вярвам в зони на влияние. Малките страни като България е важно да имат правомощия да решават съдбата си, членствата си и какво се случва на територията им. Българският суверенитет е над всичко”, категоричен е Петков.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Петков: Повече войски на НАТО ще дойдат у нас при нужда

Петков: Не вярвам в зони на влияние, българският суверенитет е над всичко - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!