Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борис Джонсън отменя ограниченията във Великобритания от следващата седмица, няма да подава оставка – Подготвят му вот на недоверие

Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от вкъщи, съобщи премиерът Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините на британския парламент, съобщи БГНЕС.

Много е вероятно и в страната да не бъде продължен режимът на самоизолация заради COVID-19 след 25 март, заяви Джонсън.

"От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат", заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите да изпращат служителите си в работа от разстояние.

„Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън. /dnes.bg

Подготвят вот на недоверие срещу Борис Джонсън

Във Великобритания има сведения, че депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън вече открито обсъждат как той да бъде свален от поста и кой да бъде негов наследник. Това става след интервю във вторник на премиера, в което той заяви, че никой не го е предупредил, че партито на "Даунинг стрийт" през май 2020 година е било в нарушение на правилата на локдауна. 

Днешният брой на "Индипендънт" води на първа страница със заглавието "Никой не ме предупреди, че купонът е против правилата, каза човекът, който създава правилата". Политическите наблюдатели са на мнение, че с това интервю Борис Джонсън "си е вкарал автогол".

Твърди се, че депутати от различен ранг и различни крила на Консервативната партия смятат, че вече могат да бъдат събрани достатъчно писма с искане на вот на недоверие в премиера след като бъде публикуван доклада на държавния служител Сю Грей, която раследва случаите с партита на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. „Дейли телеграф“ пише, че около 20 депутати смятат да предадат такива писма в "Комитет 1922" още днес. 

Знае се със сигурност, че вече са подадени няколко. Необходимо е писмата да станат 54, за да се гласува вот на недоверие на Джонсън, предава БНР.

Междувременно стана ясно, че Доминик Къмингс, бившият първи съветник на Борис Джонсън, ще бъде интервюиран в рамките на разследването. 

Къмингс първи подаде сигнал за партито на 20 май 2020 година. След като премиерът заяви в парламента, че е присъствал за малко на събирането, но с ясното съзнание, че това е работна среща, бившият съветник заяви, че Джонсън е излъгал пред депутатите и че той лично го е предупредил за последствията от това събиране. 

Заместник-лидерът на опозиционна Лейбъристка партия Анджела Рейнър заяви, че ако министър-председателят има поне малко уважение към британския народ, трябва да направи достойното нещо като подаде оставка.

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЗАСЕЧКА: Нобелов лауреат се обяви срещу Сovid ваксините (ВИДЕО)

Мерките против пaндeмиятa причиниха повече cмъpт и нещастие от самата пaндeмия - ДЖОРДАН ПИТЪРСЪН

Нобелистът Люк Монтание на протест срещу зелените сертификати

Доктор ОЗ срещу доктор ФАУЧИ

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Борис Джонсън обяви: Край на маските и сертификатите | ВТОРИ ФРОНТ

Petel.bg - новини - Подготвят вот на недоверие срещу Борис Джонсън

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!