Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Автор: ТАСС

Конгресмени подозират, че главният инфекционист на САЩ, Антъни Фаучи, като научен редактор може да е повлиял на авторите на една от статиите от 2020 г. за произхода на вируса, така че да изоставят теорията за изтичане от лаборатория, съобщава ТАСС.

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Снимка: АП

Републиканци от Камарата на представителите на САЩ заподозряха главния специалист по инфекциозни болести в страната Антъни Фаучи, че крие информация, свързана с теорията за лабораторния произход на коронавируса. Конгресмените изпратиха писмо с такова съдържание до министъра на здравеопазването Хавиер Бесера във вторник.

„Искаме да проведем разговор с Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ. Извадки от имейлите показват, че Фаучи е бил предупреден за възможността за лабораторно изтичане на коронавируса от Института по вирусология в Ухан и възможността вирусът да е бил изкуствено  променен генетично“, се казва в писмото на републиканците Джеймс Комър от Комисията за надзор и реформа и Джим Джордан от Комисията по правосъдие на Камарата на представителите.

„Трябва да се установи дали информацията е била докладвана на останалата част от правителството и дали е могла да промени подхода на САЩ към пандемията“, обясняват конгресмените. Твърди се, че към писмото са приложени извадки от имейлите на Фаучи от началото на февруари 2020 г.

Според републиканците на 1 февруари миналата година Антъни Фаучи е обсъдил версията за лабораторния произход на коронавируса с други учени, но не е ясно дали е „докладвал тези предупреждения до висшестоящите органи“. Освен това конгресмените подозират, че Фаучи като научен редактор е могъл да повлияе на авторите на една от статиите от 2020 г. за произхода на вируса, така че да изоставят теорията за изтичането му от лаборатория.

Освен това конгресмените насочват вниманието към организацията EcoHealth, която си сътрудничи с Института по вирусология в Ухан. Според тях EcoHealth и Националният институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ са работили по „план за заобикаляне на мораториума върху експерименти, насочени към придобиване на нови функции“. „Този ​​план, разработен от EcoHealth и одобрен от института, позволи на EcoHealth да провежда опасни експерименти върху нови коронавируси на прилепи с малък или никакъв надзор, които иначе биха били блокирани от мораториум“, казват републиканците. Те обясняват, че институтът, ръководен от Фаучи, е финансирал EcoHealth, а Институтът по вирусология в Ухан е получил субсидии от EcoHealth.

Свързани текстове: Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!