Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На ръба на смъртта германка се възстановява от Covid, след като рецитира две чудотворни фрази

By Minghui correspondent Dexiang in Germany

(Minghui.org) „Вирусът ме направи изключително слаба. Никога преди не бях имала толкова висока температура - 41 ° C (106 ° F) - и кашлицата ми беше по-лоша от на съпруга ми и сина ми, които също бяха заразени. Опитах се да стана и да се разхождам наоколо, само за да открия, че отново падам веднага.” Това са думите на Силке Вагнер, отнасящи се до времето, когато тя е била заразена с Delta варианта на Covid-19 в средата на ноември 2021 г. 

„Попитах съпруга си какво да правя и той ми предложи да рецитирам думите „Фалун Дафа е добра“ и „Истина-Доброта-Търпение са добри“ “. Последвах съвета му и повтарях фразите отново и отново. Усещах, че се подобрявам от ден на ден“, обяснява тя.

По този начин болестта й постепенно отслабвала, въпреки че не приемала лекарства. Силке вече се е възстановила напълно и се е върнала на работа.

Тя каза, че не е вярвала, че повтарянето на две фрази може да излекува нейния Covid-19. Но след изживяното тя отхвърлила дългогодишния си атеизъм и се обърнала към Фалун Дафа, превръщайки се в практикуващ като съпруга си Райнер Вагнер.


Силке и Рейнер Вагнер

Трима души в едно семейство заразени

Живеейки в Бавария, в Югоизточна Германия, Силке и съпругът й Райнер работят като инспектори по сигурността на летище Мюнхен. Те имат трима сина и Райнер практикува Фалун Дафа повече от 10 години. Най-малкият им син Марсел започнал да практикува Дафа преди две години.

Когато на 18-годишния Марсел направили PCR тест в училище на 10 ноември 2021 г., той дал положителен резултат за варианта Delta. Скоро след това и родителите му дали положителна проба.

Райнер първи показал симптоми, последван от Марсел. И двамата останали вкъщи, лежали в леглото в продължение на пет дни поради температура, главоболие и възпалено гърло. На третия ден Райнер успял да се привдигне от леглото и да практикува упражненията на Фалун Дафа. Той се възстановил напълно за няколко дни след това. Марсел също се оправил бързо. Силке се грижела за тях през тези дни.

Безпомощна като бебе

Една седмица по-късно Силке припаднала. Райнер я завел в болницата, която била много препълнена. Там я помолили да се върне у дома под карантина. „По това време съпругът ми беше много по-добре. Така че той ми помогна с ядене, пиене и преобличане“, спомня си тя.

Лежейки в леглото, Силке се оказала много слаба и не можела да стане. „Когато опитвах, усещах, че сърдечно-съдовата ми система не може да насмогне - или в крайна сметка падах, или имах нужда от помощта на Райнер. Тоест, не можех да се движа“, каза тя, „С треска от 41 градуса C бях безпомощна като бебе и на прага на смъртта”.

"Какво да правя?" — попитала тя отчаяно съпруга си. Райнер споменал за Фалун Дафа, система за медитация, която познавал добре и която учи хората да се подобряват както физически, така и психически.

„Има много примери за хора, които са били благословени от искреното рецитиране на “Фалун Дафа Хао” (“Фалун Дафа е добра”) и “Джън Шан Рен Хао” (“Истина-Доброта-Търпение са добри”). Искаш ли да опиташ?" — попитал Райнер. Силке се вслушала в съвета му и постепенно усетила как започва да се възстановява.

След като се възстановила, Райнер й казал, че тя мърморила двете фрази, когато била трескава или полубудна.

Силке е съгласна. „Можех да усетя как състоянието ми се подобрява, докато рецитирах тези думи“, казва тя, „Умът ми винаги беше зает да мисля за всякакви неща. Този път мога да кажа, че умът ми се проясни и по-важното е, че можех да спя добре.”

Състрадание отвъд думите

Силке си спомня, че докато продължавала да повтаря двете фрази, една нощ видяла г-н Ли Хонгджъ - Мастър Ли - основателят на Фалун Дафа. „Беше само за кратък момент и той ми се усмихна. След това изчезна“, обяснява тя.

Лежейки в леглото, Силке била много изненадана. Тя добави, че Мастър Ли седял на трон от лотос. „Състраданието му е неописуемо и около него имаше ярка светлина“, казва тя.

Силке продължила да рецитира двете фрази и попитала Райнер дали може да й чете “Джуан Фалун” (основният текст на Фалун Дафа, бел. прев.), защото иска да научи повече.

Това не бил първият път, когато Силке проявила интерес към Фалун Дафа. Когато Райнер започнал да практикува Дафа преди повече от десетилетие, тя също чела “Джуан Фалун”. Но спряла на втора лекция. Тя също така опитала да прави упражненията, макар и само за кратко.

Но този път било различно, въпреки че тя не може да обясни защо. „Като видях Мастър бях дълбоко затрогната“, продължава тя, „Беше много лично, сякаш Мастър е там и се грижи за нас – сърцето ми беше изпълнено с топлина и увереност.“

След това тя помолила Райнер да я научи на упражненията. Сякаш едно неспокойно сърце най-накрая е намерило своя дом.

Вяра в това да бъдеш добър

Родена в Дрезден в бившата Източна Германия, Силке е била атеист. Дядо й имал много роднини в Бавария, така че семейството подавало молба да посети своите близки в Бавария, тогавашна Западна Германия. Молбата им била многократно отхвърляна през годините. В крайна сметка те получили одобрение през 1984 г., когато Силке била на 11 г..

Преместването в Западна Германия обаче не променило решението й. Тя останала атеистка. Но виждайки добротата и подобрението на съпруга си след практикуването на Фалун Дафа, тя нямала проблем да го приеме. „Съпругът ми е добър човек. Доверявам му се, както и на това, в което той вярва“, обяснява тя.

Нейният опит с Сovid я накарал да погледне на нещата в различна светлина. Тя осъзнала, че Фалун Дафа е по-важна от това, което тя е разбрала по-рано. Когато успяла да седне, тя поискала копие на “Джуан Фалун” от Райнер и всеки ден чели заедно със сина си Марсел.

Постепенно кашлицата й спряла и температурата й спаднала. Но тя все още била слаба и не можела да тича за здраве, както правела преди. Обаче след като направила упражненията на Фалун Дафа два пъти с Райнер и Марсел, Силке усетила, че е възвърнала всичките си сили. След което се върнала на работа.


Силке вече е здрава и щастлива

Дълбока признателност

Четенето на “Джуан Фалун” носи вътрешен мир на Силке. „Опитът ми казва, че всичко, описано в книгата, е вярно“, казва тя.

Симптомите на Марсел не били толкова тежки и той бързо се възстановил. В миналото той от време на време следвал баща си, когато изпълнявал упражненията на Фалун Дафа или четял книгите на практиката. Виждайки този път чудотворното възстановяване на майка си, той бил впечатлен и се присъединил към родителите си да четат заедно “Джуан Фалун” всеки ден.

Като практикуващи Фалун Дафа, тримата често обсъждали как да прилагат принципите на Истина-Доброта-Търпение в ежедневния си живот. Всеки от тях можел да идентифицира области, където да се подобрява. „Не беше така в миналото – конфликтите ставаха доста нажежени“, спомня си Силке с облекчение.


Поздравителна картимка от Силке и Марсел до г-н Ли Хонгджи, основател на Фалун Дафа

Ето защо семейство Вагнер е много благодарно на г-н Ли „Благодарим Ви, че бдите над нас в трудните времена“, пишат Силке и Марсел в новогодишен поздрав към г-н Ли: „Благодарим Ви за Вашите благословии и подкрепа“.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: On the Verge of Death, German Woman Recovers from Covid After Reciting Two Auspicious Phrases | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!