Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредна вест! Лена продължава промяната: България ще има вицепремиер по Конвенцията... за домашното насилие

Лена Бориславова с извънредна вест за домашното насилие
Снимка Булфото

СКАНДАЛ: От името на България Теодора Генчовска подкрепи джендър идеологията в резолюция на ООН в разрез с решение на КС

Началникът на кабинета на Кирил Петков обяви, че ще има вицепремиер, който да отговаря за домашното насилие.  

Домашното насилие е изключително тежък проблем, както в световен план, така и за българското общество, който често остава в рамките на семейството. Изострянето на този проблем, особено в условията на пандемията, поставя въпроса за решаването му на приоритетно място. Затова спешно ще се търси консенсус по спорните въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие в рамките на работна група с участието на народни представители от всички парламентарно представени групи. 

Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова по време на работна среща с широк кръг експерти от държавни институции и НПО, участвали в изготвянето на текстовете. В дискусията взеха участие още Лена Бориславова - началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков, омбудсманът Диана Ковачева, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев. На срещата бяха поканени и представители на неправителствени организации, изпратили становища в хода на общественото обсъждане на законопроекта.

„Необходими са решителни действия по тази толкова важна тема за обществото – домашното насилие. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно представени партии и експертите по законопроекта, за да се ускори процеса по изчистване на спорните теми и придвижване на законопроекта за одобрение от Министерския съвет“, каза министър Йорданова. 

Началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова заяви, че борбата с домашното насилие е кауза, зад която застават премиерът Кирил Петков и целият му кабинет. Тя допълни, че ще бъде определен вицепремиерът, който ще отговаря по темата.

„Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкова важна тема в началото на мандата на това правителство“, заяви омбудсманът Диана Ковачева. Тя припомни, че под егидата на омбудсмана м.г. бе проведена онлайн дискусия по законопроекта, в която взеха участие над 100 души.

Участниците в срещата изразиха готовност за продължаването на работата по ключовите въпроси, поставени в рамките на обществените консултации до намирането на съгласие  по противоположните мнения и предложения за промени в Закона за защита от домашното насилие, пише eurocom.bg.

Вицепремиер по домашното насилие? Или Истанбулската?!?

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Лена Бориславова с извънредна вест за домашното насилие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!