Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниел Фрийд, САЩ: От България зависи дали иска да e под руски контрол или наш

Даниел Фрийд, САЩ: От България зависи дали иска да e под руски контрол

Кадър Фронт лайн

България има свободен избор дали да бъде част от геополитическия Запад или да мине под контрола и влиянието на Русия като страни като Беларус.

Западът трябва да е готов за нови провокации от страна на Русия. За това предупреди в интервю за БНР Даниел Фрийд, бивш помощник държавен секретар на Съединените щати - по европейските и евразийските въпроси от 2005 до 2009 г., и почетен сътрудник на Атлантическия съвет във Вашингтон.

"Мисля, че Путин се опитва да сплашва, да използва "маскировка" и натиск да накара Запада да приеме руски контрол върху ¿-кр@й н@ и връщане на руския контрол върху други държави от Централна и Източна Европа.

Не трябва да го позволяваме. Трябва също да сме готови да работим и да преговаряме с Русия, ако Путин иска да се решават истински проблеми на сигурността, а не за тези, които си измисля. Ето защо трябва да сме едновременно твърди и склонни на разговори с руснаците... От България зависи дали тя ще е сред тях. Важно е какво България иска. Няма да разполагаме нищо в България, без тя да го одобрява. Но администрацията на Байдън обяви вече, че ще работи в тази посока, ако е необходимо, и ще се консултира с НАТО и с всички държави от Букурещката деветка". 

По думите му САЩ вече са направили своето контрапредложение към Русия - обсъждане на ограничаване на въоръжението и прозрачност при ученията. По всичко личи, че Русия ще продължи да поддържа твърдия тон и ограничен военен конфликт е много вероятен в краткосрочен план. 

"По време на преговорите Западът трябваше да реши дали да запази позицията си за сигурността и суверенитета на всички държави, които се появиха след разпадането на Съветския съюз, или да приемем исканията на Путин за руска доминация. В случая съюзниците останаха непоклатими. Трябва да очакваме провокациите на Путин да продължават, което означава, че ще се изправим и пред още по-трудни изпитания". 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Източник/ци: Petel.bg - новини - Даниел Фрийд, САЩ: От България зависи дали иска да e под руски контрол

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!