Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Bloomberg: Путин все още не е изтеглил нито един танк - но вече получава дивиденти

Bloomberg: Путин все още не е изтеглил нито един танк - но вече получава дивиденти

/Поглед.инфо/ Привидната нерешителност и бездействие на Москва след преговорите със Запада е измамна и днес дивиденти от това получава Владимир Путин. Както пише Bloomberg, той вече успя да принуди САЩ и НАТО да му предложат сътрудничество по такива въпроси, по които на Путин преди беше отказвано, но ако руският президент реши да не направи нищо за облекчаване на напрежението, тогава Вашингтон и Брюксел ще се наложи да решат какви трябва да бъдат следващите стъпки в настоящата криза..

САЩ и Европа казаха на Владимир Путин, че той има избор: може да облекчи напрежението около ¿-кр@й н@, ако иска да постигне напредък по исканията на Русия за гаранции за сигурност. Остава неясно дали Путин вижда ситуацията в същата светлина, пише Bloomberg, но привидната нерешителност засега носи дивиденти за руския президент.

Както продължава авторът на материала, по време на преговорите руските дипломати многократно подчертаваха, че няма да направят компромис с ключовите искания на Русия към НАТО, а именно изискванията за забрана на ¿-кр@й н@ и други бивши съветски републики да се присъединят към редиците на алианса и за изтегляне на силите на НАТО на позициите, които заемаха през 1997г. Въпреки че алиансът отхвърли тези искания, на заседание на Съвета Русия-НАТО руски представител каза, че Москва чака писмени предложения от Съединените щати и техните съюзници, преди Путин да реши дали да продължи дискусията или не.

Тоест, преди да предприеме следващата стъпка, Путин може да си позволи да изчака и да види какво още е готов да му предложи Западът. В същото време Путин все още не е изтеглил нито един танк. Освен това забавянето допринася за нарастващо напрежение сред европейските държави, загрижени за възможното въздействие върху тях на санкциите, които САЩ заплашват да наложат срещу Русия в случай на нахлуване в ¿-кр@й н@“, пише авторът на материала.

Той отбелязва, че руският президент вече е оказал натиск върху САЩ и НАТО да му предложат сътрудничество по въпроси като разполагането на ракети със среден обсег, сътрудничество, което на Путин преди беше отказвано. Въпреки това, ако Путин реши да не направи нищо за облекчаване на напрежението, тогава може да зависи от Вашингтон и Брюксел – а не от Москва – да вземат решение за следващите стъпки в настоящата криза.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Подозират Антъни Фаучи в укриване на данни за произхода на COVID

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Източник/ци: Bloomberg: Путин все още не е изтеглил нито един танк - но вече получава дивиденти - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!