Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият посланик на САЩ поиска от (Дядо Мраз) Русия да върне Крим за сигурността на Европа... (база на НАТО?)

Бившият посланик на САЩ поиска от Русия да върне Крим за сигурността на Европа

/Поглед.инфо/ Западът трябва да се съгласи на преговори с Русия по въпросите на сигурността, но първо трябва да изложи насрещните си условия пред Кремъл, каза бившият посланик на САЩ в Москва Майкъл Макфол в статия за “Вашингтон Пост”.

Миналата седмица Министерството на външните работи на Русия публикува проектоспоразумения с Вашингтон и НАТО, включително разпоредби за взаимни гаранции за сигурност в Европа, неразгръщане на ракети със среден и малък обсег едни срещу други и отказ от по-нататъшно разширяване на Алианса до изток, включително с бившите съветски републики, в частност Украйна.

В статия за “Вашингтон Пост” Макфол казва, че Москва не е поставяла никакви изисквания преди началото на преговорите. Така според него е било при работата по договора СТАРТ-3 и споразумението за присъединяване на Русия към СТО.

Бившият посланик обаче призова западните лидери да не се отказват от предложението на руския президент Владимир Путин и да се съгласят на преговори.

„Някои от най-големите основи на европейската сигурност от миналото днес или не работят, или не отговарят на първоначалните си цели“, обясни дипломатът.

Макфол заяви, че редица условия в проектоспоразуменията, публикувани от Русия, са неприемливи за Запада, но в същото време признава, че други разпоредби в документите „заслужават обсъждане“.

Той също така призова от споразумението да се изключи клаузата за неразширяване на НАТО на изток и водене на преговори в рамките на ОССЕ, където освен Русия и САЩ, други страни от Алианса, както и Украйна, Молдова и Закавказките страни трябва да бъдат представени.

„Нуждаем се от втори договор от Хелзинки“, обясни Макфол.

Второто условие на дипломата е разширяването на дневния ред на преговорите. Той обвини Русия в подкопаване на европейската сигурност и поиска оттегляне на военния контингент от Приднестровието, оттегляне на признаването на Южна Осетия и Абхазия и връщане на Крим на Украйна. Макфол поиска също изтеглянето на ракетните системи "Искандер" и тактическите ядрени оръжия от Калининградска област.

Напоследък Западът говори , че Русия подготвя „нахлуване“ в Украйна. Москва отрича това, като подчертава, че никой не е застрашен и движението на войските на собствена територия не трябва да притеснява никого. Както Кремъл многократно отбелязва, подобни нападки се използват като извинение за поставяне на повече военна техника и сили на Северноатлантическия алианс на руските граници. Путин вече каза, че Москва ще разглежда появата на оръжия от НАТО на територията на съседна държава и други заплахи за държавната си сигурност като червени линии.

Превод: В. Сергеев

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Бившият посланик на САЩ поиска от Русия да върне Крим за сигурността на Европа - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!