Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън заяви, че не признава "червените линии" на Путин за Украйна

Байдън заяви, че не признава 'червените линии' на Путин за Украйна

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Джо Байдън отказа да признае каквито и да било "червени линии" в ситуацията в Украйна, съобщават представители на журналистическия пул на Белия дом.

„Няма да приема ничии червени линии“, е заявил шефът на Белия дом.

В същото време той е отбелязал, че разчита на дълъг разговор с руския лидер Владимир Путин.

„Ние отдавна знаем за руските действия и очаквам, че ще проведем дълъг разговор“, - така Байдън отговори на въпроса как да се предотврати „руската инвазия“ в Украйна.

Путин говори за "червените линии" в Украйна тази седмица на форума "Русия зове". По неговите думи, за Москва това ще бъде разполагането на оръжия на територията на съседна държава и други заплахи за сигурността на държавата. Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова от своя страна отбеляза, че "червена линия" ще бъде също така приемането на Украйна в НАТО.

Сега Москва и Вашингтон обсъждат въпросите за предстоящите преговори между Путин и Байдън във формата на видеовръзка. Една от предвидените дати за срещата е 7 декември. По думите на помощника на руския лидер Юрий Ушаков, теми за обсъждане ще бъдат стратегическата стабилност, ситуацията в Афганистан, Иран, Либия и Украйна.

Напоследък в западните медии се надигна нова вълна от публикации, че Русия уж подготвя инвазия в Украйна. В Киев отначало казаха, че не са регистрирали струпването на руски войски близо до границите си, но след това започнаха да говорят и за „предстоящата“ атака.

Москва многократно отрича тези обвинения, като подчертава, че те се използват главно като извинение за доставяне на повече сили и въоръжения на НАТО към руските граници. Както каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, Русия не крои никакви агресивни планове, няма да атакува никого, а и движението на войски в рамките на собствената й територия не трябва да притеснява никого.

Превод: ЕС

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Байдън заяви, че не признава "червените линии" на Путин за Украйна - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!