Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Йорданов, ГЕРБ-СДС: Време е за задължителна ваксинация

Евродепутатът Александър Йорданов от ГЕРБ-СДС призова за задължителна ваксинация.

"Всяко нещо с времето си. Така е. Дойде времето за задължителната ваксинация. Защото свободата иска ваксина.", написа той във Фейсбук.

Дали това е планът на доскоро управляващата партия или лично мнение на Йорданов не е ясно. 

"Доколкото съм информиран всички български политици са вече ваксинирани. Малкото изключения няма да влязат в парламента. А щом политиците се ваксинират, значи е правилно. Те никога не биха направили нещо, което е против интересите им. Умници са те!", посочва Йорданов

Александър Йорданов Александров, Facebook

Tsveta Kirilova: В Резолюция 2361/2021 на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) от 27.01.2021 година - „Ваксините срещу Covid-19: етични, правни и практически съображения“ установява международни юридически стандарти за провеждане на ваксинации.

Препоръките на ПАСЕ в областта на човешките права имат значителна тежест в контекста на европейската политика. Европейският парламент и другите институции на Европейския съюз, често се позовават на данните на ПАСЕ, особено в областта на човешките права и на правното и културното сътрудничество.

От тях става ясно, че ваксинацията НЕ може да е принудителна. Доброволността на ваксинациите се установява еднозначно и безусловно в член 7.3.1 на Резолюцията, в която е предвидено, че ваксинацията НЕ е задължителна и никой НЕ може да бъде принуждаван да се ваксинира, под никакъв предлог.

В член 7.3.2. на същия документ е забранено да се дискриминират хората, т.е. да се лишават от каквито и да е права, за това, че на са ваксинирани. Принудителната ваксинация е нарушение на нормите на международното право и биоетичните стандарти в медицината. Така че, отказът на трудоустройство, уволнение от работа и отказване на услуги, както и други подобни действия, поради неваксиниране, са грубо нарушаване правата на човека.

Резолюцията призовава държавите не само да информират населението за доброволността на ваксинациите, но и да определят гарантирани обезщетения за вредите, ако ваксината причини вреда на човека (член 7.1.5)

Затова ваксинациите трябва да са изключително на доброволни начала, при спазване на най-високите стандарти за безопасност, и широка информационна кампания за предлаганите на населението медицински процедури, и за последствията от тях.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Petel.bg - новини - Александър Йорданов, ГЕРБ-СДС: Време е за задължителна ваксинация

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!