Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

МОЖЕ ЛИ ТОВА ЯВЛЕНИЕ ДА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ХОРАТА?


Плачещи икони в света. Скриншот/youtube.com

През последните години по света често се наблюдава едно необичайно явление - плачещи символи на божества. Защо се случва това? Дали то не е някакво предупреждение към човечеството?

Статуи на Богове и Буди плачат

През последните няколко години вестниците и новините често съобщават, че някои от статуите на божества или по икони на светци текат сълзи, понякога дори кървави. Свидетели на това чудо са не само обикновените хора, но и учени и известни личности.

Както са показали лабораторните изследвания, кръвта и сълзите на тези статуи имат същия състав като тези на хората. Резултатите оставят учените объркани и те не могат да обяснят това явление по никакъв начин.

Статуя на Дева Мария в Италия плаче с кървави сълзи по време на епидемията


Плачещи икони в света. Скриншот

На 3 август 2020 г. момче в Кармиано, малък град в Южна Италия, вижда кървави сълзи, стичащи се по лицето на статуя на Дева Мария. Много жители на града се събират до статуята, за да отдадат почитта си и да се помолят.

От снимките и кратките видеозаписи може да се види, че по дясната буза на статуята тече кафеникава течност, която изглежда да тече от дясното око. Някои потребители на интернет казват, че това е знак за бедствие през 2020 г. Наистина същата година вирусът започна да се разпространява по света, над 170 милиона души се разболяха и над 3,55 милиона умряха.

Тази статуя на Дева Мария е издигната през 1943 г., за да отбележи инцидента, при който бомба, хвърлена на това място - Пиаца Кармиано - не е избухнала, и която показва, че Дева Мария е проявила милост към местните.

Икона на Божията майка умиротворена


Плачещи икони в света. Скриншот

На 8 февруари 2020 г. в село Урусово, Тулска област, Русия, „сълзи“ по чудо потичат по иконата на Божията майка в църквата „Архангел Михаил“. Оттогава иконата плаче веднъж на всеки два дни.

Сълзите, стичащи се по лицето на Божията майка, са мазна течност, наречена “смирна”. Тя е светла на цвят и има приятен аромат.

Смирната е естествена течност или смола. В историята смирна се е използвала за производството на парфюми, тамян и лекарства. За нея често се споменава в Танах (еврейската Библия). Странното е, че самата икона няма този компонент, тогава откъде идва смирната?

Всъщност това явление се наблюдава широко в Русия от 1991 г. насам. Поради тази причина е създадена специална комисия, която да изследва този феномен. Лабораторните изследвания не са дали резултати, учените все още не са успели да установят защо тези икони плачат. Те обаче са установили, че съставът на течността е напълно органичен и съдържа много протеини, които само живите организми могат да синтезират.

Свещениците смятат сълзите по иконите на светиите предвестник на сериозни промени или опасни събития в света. Например, това може да е природно бедствие или война. Ако смирна се пролее под формата на сълзи, това се счита за знак за предстоящо бедствие. Ако смирна падне на капчици, това е добър знак.

Записи за плачеща статуя на Буда

Древните китайски книги също съдържат записи за сълзи на статуи на Буда.

В "Хроника на монашеските общности в Лоян" има история за статуя на Буда, която плаче три пъти. По време на южната и северната династия владетелят на Лоян построил храм и издигнал висока статуя на Буда наблизо.

В средата на декември 527 г. от очите на статуята на Буда изведнъж потекли сълзи и това продължило три дни, преди те да спрат. През април на следващата година командирът Ержу Ронг нахлува в Лоян с армията си. В резултат на това били убити над 2000 аристократи, стотици чиновници и безброй обикновени хора.

През март 529 г. статуята на Буда отново започва да плаче, а през май Юан Хао, владетелят на Бейхай, атакува Лоян. Два месеца по-късно Юан Хао е победен и всичките му 5000 войници са пленени.

През 530 г. статуята на Буда се разплаква за трети път. През декември Ержу Джао, племенникът на Ержу Ронг, отново нахлува в Лоян и пленява и убива император Сяочжуан.

От тези записи може да се види, че всеки път, когато статуята на Буда проливала сълзи, жителите на града са били в смъртна опасност.

Гигантският Буда в Лешан затваря очи и плаче


(Скриншоти / YouTube)

Гигантският Буда в Лешан е 71 -метровия Буда Майтрея, разположен при сливането на три реки в източната част на град Лешан, провинция Съчуан. Обикновено за тази статуя се казва: "Планината е Буда и Буда е планината".

Три поколения императори са участвали в изграждането на тази гигантска статуя на Буда. Според записите работата по статуята е започнала през 713 г. и е завършила през 803 г. Това е най-голямата в света статуя на Буда, издълбана от камък.

Много необичайни явления са свързани с тази гигантска статуя на Буда Майтрея, като например затворените му очи, сълзите и сиянието зад гърба му.

Всеки път, когато тази гигантска Буда статуя затваря очи и пролива сълзи, се случват сериозни природни или причинени от човека бедствия.

За първи път очите на тази Буда статуя се затварят между 1958 и 1961 г. По това време в Китай няма големи природни бедствия, така че годината трябвало да е плодотворна. Житото в нивите растяло добре, но нямало кой да го събира и то изгнило, защото фермерите навсякъде били изпратени да произвеждат стомана, за да индустриализират бързо страната. В същото време системата, чрез която всички хора се изхранват в народните комуни, прахосвала много зърно, което в крайна сметка причинило масов глад.

През 1962 г., поради тежкото недохранване в Китай, навсякъде можели да се видят болни хора и трупове. Животът на местните жители в Лешан бил тежък и когато някой умирал, те го увивали в сламена постелка и го хвърляли в реката. Всеки ден трупове от мъртъвци се носели по реката покрай гигантския Буда и една нощ очите на Буда се затворили.

Според местните легенди Буда не можел да понесе гледката на толкова много хора, умиращи пред очите му, затова затворил очи. Затворените очи на статуята на Буда били зловеща поличба. Тогава властите на Китайската комунистическа партия (ККП) възстановили очите на Буда, но фотографии на гигантския Буда със затворени очи все още се намират в изложбената зала на Лешан.

През 1963 г., малко след Големия глад в Китай, Мао Цзедун започва да установява абсолютна власт, както и култ към личността, което засилва жестоките разрушения и бедствия за китайския народ. Буда отново затваря очи и плаче беззвучно. Смята се, че снимките на плачещия Буда са предизвикали паника в правителството на ККП. Те похарчват 40 милиона юана, за да изтрият сълзите на Буда, но все пак не успяват да измият сълзите от ъгълчетата на очите му.

Юли 1976 г. е трагична глава в историята на Китай. Земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер разтърсва град Тангшан, убивайки стотици хиляди хора. След земетресението местните жители на провинция Съчуан забелязват, че гигантският Буда в Лешан изглежда сърдит, той затваря очи и отново пролива сълзи.

За последен път тази Буда статуя е плакала на 7 юни 1994 г. Според разкази на очевидци, плаващи покрай статуята на круизен кораб, големи сълзи се стичали по лицето на Буда Майтрея.

Може би гигантският Буда е затварял очи и е плакал, защото е видял страданието на хората?

Някои учени смятат, че това се дължи на силното замърсяване на околната среда и многото киселинни дъждове, падащи по лицето на статуята. Според тях, твърде много тъмен пигмент се е натрупал върху горните клепачи, което прави сякаш статуята да е затворила очи. Но въпреки това мнозина го смятат за чудо и че Буда наистина е затворил очи.

Може би това е истинско предупреждение от Боговете и Будите и ние можем само да гадаем за посланието им, за да намалим загубите.

Боговете и Будите правят чудеса, но също така казват на светските хора, че Небето има милост към всички живи същества. Различни пророчества, оставени в историята, също предупреждават хората да избират доброто, да стоят настрана от злото и да възстановят вярата и морала си. Това е единственият начин да се предпазим от неприятностите.

Десетте Нови Заповеди: 1. "Поддържайте човечеството под 500 милиона..."

Как да оцелеем

Източник/ци: Почему во всём мире плачут иконы и статуи святых? - The Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!