Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манфред Вебер иска ЕК да започне процедура срещу "АстраЗенека"

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер поиска Еврокомисията да започне процедура за нарушение на договора за доставка на ваксини срещу "АстраЗенека" заради съобщенията за складирани 29 млн. дози в Италия, предаде БНР.

„Ако това е истина, смятам, че Комисията трябва веднага да подготви процедура за нарушение на договора срещу "АстраЗенека". Немислимо е оттук нататък да изнасяме каквито и да било дози от нея към останалата част на света, докато дружеството не е готово да изпълни договора си с ЕС,“ заяви Вебер.

"АстраЗенека" ни се смеят в лицето и освен това вредят на репутацията на другите фармацевтични компании. Трябва да отвърнем на тази атака", заяви от своя страна председателката на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия.

Вебер подкрепи и въвеждането на по-стриктен механизъм за ограничаване на износа на ваксини от ЕС:

„Ние споделяме ваксините си с останалата част от света, но трябва да схванем каква е реалността. Тази останала част от света не прави същото. Тя е егоистична и студена и ние, европейците, не трябва да бъдем наивни“.

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 3): Родители и деца

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!