Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заразени с COVID-19 бродят свободно заради фалшивите тестови комплекти от комунистически Китай

Lawmakers call on WHO chief to retract pro-China comments on ...

redd.it

Испания, една от най-засегнатите страни в света от COVID-19, беше принудена да спре използването на китайския бърз тест за COVID-19, след като данните разкриха, че тестът не е открил вируса в потвърдени случаи. Това е втората страна, която страда от погрешните тестови комплекти на Китай, като Чехословакия наскоро потвърди, че 80 процента от техните резултати са били погрешни.

Изследователи в Испания откриха тампони за нос, разработени от Shenzhen Bioeasy Biotechnology, имащи степен на точност под 30 процента. Испанското министерство на здравеопазването поиска от китайската компания да замени 340 000 доставки.

Загриженост беше изразена, след като броят на случаите в Испания рязко се увеличи. Според съобщенията там тестовите комплекти за COVID-19 имат 80-процентова точност. Съобщава се, че комплектите връщат резултат за 10 до 15 минути.

Професор Лео Пун Лит-мън от Университета в Хонконг заяви, че информацията за точност от 80 процента е „смущаваща“. „Би било опасно, ако се използва широко, тъй като пациентите, за които се очаква, че са положителни, може да не бъдат открити.“

Китай изпрати 150 000 дефектни COVID-19 тестови комплекта в Прага

Пандемията разкрива истинската природа на ККП 

18 факта - комунистически Китай е основният виновник за най-голямата световна криза след Втората световна война

Тревогите нарастват, след като испански служители обявиха тази седмица, че са поръчали 550 милиона маски за лице, 5,5 милиона комплекта за тестване и 950 вентилатори от Китай.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!