Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев откри приоритета за България: Киноиндустрията - Цялата страна снимачна площадка за филми на... ужасите? - такъв декор бил най-евтин

Инвестициите в отрасъла у нас възлизат на над 100 млн. долара

Имиджът на страната ни по света, световните звезди, които идват тук и тяхното отношение към нас - това е много позитивно, но трябва да го надградим и да покажем нова перспектива за развитие на отрасъла. Това коментира президентът Росен Плевнелиев, след като посети снимачната площадка на новия филм "Код: Лондон".

Перспективите пред производството на филми в България и на киноиндустрията у нас обсъди Плевнелиев с ръководството на филмовото студио "Ню Бояна Филм", където беше на посещение, съобщиха от президентството.

„Нищо не е даденост и трябва да се борим за всяка инвестиция, особено в индустрии като киното с висока добавена стойност и с икономическа перспектива", заяви Плевнелиев.

Над 850 малки и средни предприятия получават перспектива в България, благодарение на киноиндустрията, а до момента инвестициите в отрасъла у нас възлизат на над 100 млн. долара.

„Има възможност за тройно повече инвестиции, работни места и произведени филми в България", добави Плевнелиев и призова киното да се превърне в национален приоритетен сектор.

"Българската държава обаче трябва да покаже, че киноиндустрията е приоритет и да намери съответните механизми за подкрепа, с които разполагат и много други държави членки на ЕС", добави той.

"Имаме филми на световно ниво и ще подкрепям перспективите пред българското кино", посочи Росен Плевнелиев, който насърчи телевизионните оператори да продължават да работят по нови български продукции./БЛИЦ

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Пътят на демокрацията: Бащата на Росен Плевнелиев – висш функционер на БКП!

Антон Тодоров: Плевнелиев е част от комунистическата номенклатура

Разделението "ляво" и "дясно" е без значение. Част 1: Росен Плевненлиев

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.

БОМБА! Плевнелиев е съсипвал човешки съдби, според нова книга

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!