Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският режим инвестира отново в Интернет цензурата

Президентът на департамент Пощи и далекосъобщения в Пекинския университет и директор на Великата защитна стена Фанг Бингшинг (Fang Binxing)
Президентът на департамент Пощи и далекосъобщения в Пекинския университет и директор на Великата защитна стена Фанг Бингшинг (Fang Binxing) (Web images)

Президентът на департамент Пощи и далекосъобщения в Пекинския университет и директор на Великата защитна стена Фанг Бингшинг (Fang Binxing) е в процес на разследване от страна на Централната комисия за инспекция на дисциплината, поради участието му в инцидента с Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang) и Бо Шилай (Bo Xilai). Фанг Бингшинг вече е загубил властта си над китайския Интернет и е заменен от Янг Уанджия (Yang Wangjia) от Venustech в Пекин, който ще поеме тази публично мразена позиция на ръководител на Интернет шпионите...

През последните месеци китайските граждани, които четат Epoch Times са видели истината и разбират истинските причини за всичко. Поради вътрешни борби в рамките на ККП и натиск от външни медии, ККП е почти дезинтегрирана, което е причина да бъде много уплашена. Според компанията за статистика на мрежовия трафик Alexa, Epoch Times бързо се превърна в най-посещаваната задокеанска китайска медия, тъй като все повече и повече китайски граждани използват инструменти за заобикаляне цензурата в Интернет. Фанг Бингшинг подпомагал Уанг Лиджун (Wang Lijun) и Бо Шилай в кражбата на тайни на висши лидери на ККП. Той отговарял за задачи, свързани с Интернет в плана за преврат на Бо Шилай и Джоу Йонканг. ККП го заменя с друг човек, за да подсили цензурата в Интернет.

Много хора заобикалят Великата защитна стена, за да видят истината зад борбата за власт във висшите нива на ККП, а партията от своя страна отново инвестира огромна сума, за да подсили Интернет цензурата.

Банг Бингши (Bang Bingxi) похарчва стотици милиони за изграждане на Великата защитна стена. ККП отново инвестира огромни суми, за да увеличи силата на цензурата в Интернет с помощта на най-модерните технологии. Новите технологии на ККП включват комбинация от софтуер и хардуер, взаимодействие между гръбнак на мрежа и нод сървъри, "селективни внезапни атаки" и други методи, за да атакува уебсайтовете на Epoch Times и Dynaweb.

Новата технология на ККП комбинира софтуер и хардуер и се осъществява чрез софтуер на индивидуални компютри, дори софтуерните продукти Symantec и Kaspersky са засегнати. Мрежовите оператори са задължавани да пускат най-съвременния филтриращ хардуер. Взаимодействието между гръбнак на мрежа и нод сървъри се отнася до комуникацията между трите главни мрежи, Пекин, Шанхай и Гуанджоу, за да направят оценка на броя посещения на уебсайта на Dynaweb. Освен това има специални агенти, които правят експерименти всеки ден, за да се определи ефективността на Интернет цензурата.

ККП похарчи огромна сума пари за изграждане на Великата защитна стена, но все още не може да спре гражданите си, които с помощта на пет различни инструмента заобикалят Интернет цензурата в търсене на истината.

От създаването си в. Epoch Times винаги е представял водещи новини за Китай и затова е трън в очите на ККП. За да попречи на китайските граждани да научат истината, ККП изгради Великата защитна стена в опит да цензурира Epoch Times, телевизия NTD, радио Sound of Hope и други задокеански сайтове, като по този начин нарушава своята собствена Конституция и игнорира критиките на международните медии.

Въпреки това и до сега китайските граждани са способни да видят истината с помощта на пет различни софтуерни програми за заобикаляне на цензурата. Това,, което ККП аранжира, изисква огромни суми. Според данни от анализ ККП е похарчила най-малко десетки милиони по този въпрос.

Фанг Бингшинг е изхвърлен от "стената"


На 27 април Фанг Бингшинг призна в микроблога си, че е бил изхвърлен от ККП и вече не отговаря за Защитната стена.

Неотдавна японецът Йомиюри Шимбун (Yomiuri Shimbun) съобщи за слухове за арест на Фанг Бингшинг, заради участието в случая с Бо Шилай. Главният изпълнителен директор на Китайската фабрика за иновации Ли Кайфу (Li Kaifu) по-късно написа в микроблога на Фанг предложение Фанг да филтрира слуха с помощта на Защитната стена, вместо да търси правно разследване. В своя отговор Фанг намекна, че вече не отговаря за Великата защитна стена.

Според информация на Baidu, Ян Уанджия е главен изпълнителен директор на Venustech Co., Ltd. Той е роден в Кунминг (Kunming), провинция Юнан (Yunnan), и заминава за САЩ през 1990 г. след дипломирането си във Фудан.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!