Татяна Дончева: Може да се стигне до предсрочен вот, омразата към ГЕРБ е непреодолима

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет.

Бойко Борисов :–: Дългогодишен член на БКП :–: Необикновенните приключения на един мутро-комунист

Осъдете комунизма и ВИЕ

Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот. Това коментира лидерът на “Движение 21“ Татяна Дончева пред БНР.

"Бихме ли могли да прогнозираме, че искрата може да я запали едно влизане на прокуратурата в президентството? Не можехме да го прогнозираме дори три дни преди това", каза тя. 

По думите ѝ омразата на обществото към властта е достатъчна, за да се случи нещо неочаквано. Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечели изборите, защото омразата към тях е непреодолима, но и БСП не може да спечели предстоящите парламентарни избори, защото "не отлепя" от т.нар. твърд електорат: 

"Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато това, което вършиш, не може да се свърже от хората с нищо ляво", обясни тя.

Според нея голямата тежест, която дърпа БСП надолу, е участието ѝ в прехода. "Участието на БСП в определянето на назначените капиталисти, в раздаването на парите и в създаването на привидни правила, които прецакаха огромната част от обществото за сметка на малцина, които са били приближени на Политбюро, на Държавна сигурност и т.н. Това нещо влияе и на следващите поколения", коментира Дончева. 

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

По думите ѝ класата, нивото и претенциите на Корнелия Нинова "нямат нищо общо с класата и нивото". Според нея зад фразата, че БСП не е лидерска партия Нинова прикрива страховете си от лидерите в партията. Тя беше категорична, че в БСП не зачитат личността и уточни, че го казва като човек, който е бил в социалистическата партия. 

"Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%... При събрана омраза, най-малкото тези хора ще искат да отстранят обекта на омразата си", коментира тя.

Според нея има “големи поразии от управлението на ГЕРБ върху държавата, администрацията ѝ, върху морала и психиката на хората, върху това, кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява“. 

"Все в един момент ще има предел на грешките и хората ще трябва да разберат простото нещо, че в политиката визионерите са супер важни", посочи Дончева.
Лидерката на Движение 21 беше категорична, че тя няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори. 

"Аз ще работя за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата. След Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение. Няколко години трябва да се подредят нещата и тогава по естествен начин да форматираме нещата - лявото, дясното, центъра", посочи Дончева в предаването "Политически НЕкоректно".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!