Кой се страхува от Фалун Гонг?

Фалун Гонг в Китай преди (горе) и след (долу) 1999 г., когато започва преследването му от ККП.

"Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!". Тази заповед от 1999 г. на китайския генерален секретар на ККП и държавен глава Джиянг Земин (Jiang Zemin), бе изненада не само за почти стоте милиона китайци, практикуващи медитативната практика Фалун Гонг, но и за членовете на китайското Политбюро – върховният орган за управление на Китай.

Всичките тогава седем члена на китайското Политбюро бяха чели основния текст на Фалун Гонг и знаеха, че тази практика е мирна и основана на възвишена древна мъдрост, насърчаваща хората да прилагат принципите на истинност, доброта и търпимост във всичко, което вършат в своя живот. А някои от членовете на семействата на седемте най-върховни ръководители на Китай дори самите практикуваха Фалун Гонг.     

Днес Китай е последният бастион на комунизма и лидерите на този комунистически режим отчаяно изразходват милиарди от спечелените с непосилен труд пари на народа си, за да разстилат в страха си пипалата на своята отровна пропаганда в Китай и по света.

Неотдавна станахме свидетели на платените нападения срещу практикуващи Фалун Гонг в китайския квартал Флашинг, Ню Йорк, за които китайският консул, Пенг Кеню (Peng Kenyu), там призна, че са организирани от консулството и че той лично е въвлечен.

Прекъснатото на 16 юли излъчване на базираната в Ню Йорк независима китайскоезична телевизионна мрежа NTDTV (New Tang Dynasty Television / Нова Династия Танг ТВ), от страна на Eutelsat (Ютелсат) под натиска на комунистическия режим е поредната проява на страх от страна на ККП.  

От самото си основаване NTDTV е обект на атаки от режима, поради прямите си репортажи по въпроси засягащи човешките права, Фалун Гонг, Тибет, както и кампанията за отказване от ККП. Телевизията е извън обсега на комунистическата цензура и е единствената по рода си, излъчваща в комунистически Китай.     

Независимо от тези отчаяни усилия, в страната стават процеси, в които хората на Китай започват да се събуждат политически и да отглеждат семето на демократичната осъзнатост. Светът е свидетел на масово оттегляне от Китайската комунистическа партия (ККП) и нейните дъщерни организации - до момента над 40 милиона китайци са обявили публично на интернет своето оттегляне от ККП.

Тези действия на китайския народ бяха подбудени от ексклузивната публикация "Девет коментара за комунистическата партия ". Деветте коментара излагат антихуманната и злонамерена природа на комунизма, позовавайки се на исторически данни и факти за комунизма в световен мащаб. В тях се акцентира на комунистическия геноцид в Китай, основавайки се на секретна и ревностно пазена информация от архивите на ККП.

Въз основа на тази стабилна вълна на оттегляне от ККП, политическите анализатори предвиждат, че скоро ще станем свидетели на срива на Китайската комунистическа партия, слагащ окончателен край на комунизма в цял свят.

Фалун Гонг (също известен като Фалун Дафа) се превръща в обект на страх за ККП, само няколко години след своето появяване.

Първоначално китайското правителството е в подкрепа на тази медитативна практика, тъй като държавно статистическо проучване установява, че поради положителния здравословен ефект на практиката върху хората, Министерството на здравеопазването на Китай спестява по 1000 юана на година от всеки практикуващ Фалун Гонг.

Реализирайки това, в средата на 90-те години китайското правителство открито насърчава хората да практикуват медитативната практика и те с радост се отзовават на призива. С пукването на зората хиляди хора се стичат в парковете, за да правят ободряващите и целебни според правителството тогава упражнения на Фалун Гонг.   

Многолюдните паркове не убягват от вниманието на комунистическите лидери. Те нареждат да се направи преброяване на практикуващите Фалун Гонгр при което се установява скандалната цифра „между 70 и 100 милиона души”. Ръководството на ККП е силно алармирано, по това време членовете на ККП са около 63 милиона души.  

В идеята си да забрани незабавно практиката, генералният секретар на ККП тогава, Джиянг Земин, среща съпротивата на членове от Политбюро, поради което той предприема лични спешни мерки за бързото елиминиране на Фалун Гонг. Той издава директното нареждане:

"Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!".

Така на 20 юли 1999 г. Фалун Гонг бива забранен в Китай. Още същата нощ са предприети масови арести по цялата страна и хиляди практикуващи Фалун Гонг са задържани, хвърлени в затвори и отведени в концентрационни лагери. Млади и стари, а понякога цели семейства с деца, са подложени на нечовешки унижения, изтезания, изнасилвания и убийства.

Това малтретиране на невинни хора е незаконно дори спрямо собствената им, китайска конституция, съгласно която легално не може да се оправдае подобно преследване и брутално нарушаване на човешките права. Знаейки това, Джиян Земин нарежда:

„Всички смъртни случаи на Фалун Гонг да се обявяват за самоубийства!”.

Но и това не е достатъчно за комунистическия лидер, който иска да се увери, че никой няма да застане на пътя му в елиминирането на Фалун Гонг. Така лично издава заповед да се създаде изпълнителен орган със специалната мисия унищожаване на мирната практика.

Този орган е т.нар. "Управление 610" – бюро, наподобяващо Гестапо, стоящо над правителството и подчиняващо се единствено на Джиянг Земин, изпълнявайки личните заповеди на партийния лидер. Зверствата, които Управление 610 извършва и продължава да върши, са неописуеми и извън всякакъв здрав човешки разум

Преследването на Фалун Гонг от ККП все още продължава, като в епогея на преследването китайското правителство заделя една четвърт от Брутния национален продукт на страната годишно, за осъществяването на това преследване в Китай и чужбина. Китайската комунистическа пропаганда използва умело тези финансови ресурси за фабрикуване на лъжи, опетняване името на Фалун Гонг и дезинформиране хората както в Китай, така и по света.

Същевременно ККП ескалира преследването на привържениците на Фалун Гонг у дома си. Пример за това са концлагерите-банки за събиране органи на живо от практикуващи Фалун Гонг. Тази процедура е също извън закона, поради което доказателствата се унищожават незабавно като телата се изгарят веднага, дори докато хората са още живи.  

Независимо от усилията на китайското правителство да отрича съществуването на подобни концлагери-банки, доказателства за събирането на органи на живо от практикуващи Фалун Гонг бяха събрани и систематично изложени в двата доклада на г-н Дейвид Килгор, бивш държавен секретар на Канада по въпросите на Азиатско-тихоокеанския район и член на канадския Парламент (1979 г. - 2006 г.), и Дейвид Матас, канадски адвокат по човешките права.

Те посетиха над 30 столици в света, в това число и София, за да запознаят световната общественост с тази „нова форма на зло” в света, както автори на докладите наричат насилственото и летално отнемане на органи от практикуващите Фалун Гонг.

Световни организации също предприемат мерки относно преследването на Фалун Гонг, в това число Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг, (WOIPFG) The Human Rights Watch Commission, и други.

Насоката на работа на тези организации включва събиране на информация за преследване на практикуващите Фалун Гонг и подвеждане на виновниците под съдебна отговорност, както и осведомяване на световната общественост за зверствата, които Китайската комунистическа партия извършва срещу невинни хора.

Апелирайки към всички сили на добрата воля по света да подкрепят каузата за спиране преследването на Фалун Гонг, наскоро нова инициатива бе подета за събиране на един милион подписа в подкрепа на тази кауза.  

Крайният срок на тази петиция е 20 юли (вкл.) и желаещите могат да дадат своята подкрепа тук .

Китайската комунистическа партия има основание да се страхува от Фалун Гонг – принципите на истинност, доброта и търпимост на тази медитативна практика са в пълен разрез с антихуманната комунистическа природа.

Освен това тя знае, че Фалун Гонг се практикува в над 80 страни по света, а ККП губи над 50 000 души дневно дори в собствената си страна.

Както и добре знае, че не е само филмов сюжет фактът, че негодяят може да спечели битка, но война – никога…         

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!