Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Защо сте дошли тук да се силите на комунизма?”

Zhang Zichun, Epoch Times – Париж, Франция

ПАРИЖ – Про-комунистическа китайска тълпа нападна хора по време на митинг в подкрепа на отказващите се от Китайската комунистическа партия (ККП). Комунистическите поддръжници отправили словесни и физически нападки към организаторите на митинга, опитвайки да счупят телевизор, предаващ изобличителни материали за ККП.

Митингът бе организиран от Глобалния център за отказване от ККП, доброволци, насърчаващи китайците да се отказват от ККП и нейните принадлежащи организации, и публикуващи техните изказвания на своята уебстраница. Митингът беше по случай 39-те милиона китайци, вече отрекли се публично от ККП. Сред организаторите на митинга бяха много практикуващи Фалун Гонг , медитативна практика, забранена и преследвана от комунистическия китайски режим.

Про-комунистическата банда се появила малко след началото на митинга. Те наобиколили присъстващите, крещейки неприлични думи и блъскайки грубо хората около себе си.

Комунистически поддръжник се опитва да счупи телевизор, излъчващ в Париж изобличаваща информация за ККП, но бива спрян от останалите.
Комунистически поддръжник се опитва да счупи телевизор, излъчващ в Париж изобличаваща информация за ККП, но бива спрян от останалите. (Zhang Zichun/Epoch Times)
Велосипедист заплашва доброволка от Парижкия център за отказване от ККП.
Велосипедист заплашва доброволка от Парижкия център за отказване от ККП. (Zhang Zichun/Epoch Times)
Про-комунистически поддръжници, нападнали доброволци от Парижкия Център за отказване от ККП.
Про-комунистически поддръжници, нападнали доброволци от Парижкия Център за отказване от ККП. (Zhang Zichun/Epoch Times)
Про-комунистически поддръжници се опитват да наобиколят Фалун Гонг практикеващи в Париж.
Про-комунистически поддръжници се опитват да наобиколят Фалун Гонг практикеващи в Париж. (Zhang Zichun/Epoch Times)
Полицията пристига на мястото на инцидента в Париж и разпитва свидетели за атаките срещу Центъра за отказване от ККП и практикуващите Фалун Гонг.
Полицията пристига на мястото на инцидента в Париж и разпитва свидетели за атаките срещу Центъра за отказване от ККП и практикуващите Фалун Гонг. (Zhang Zichun/Epoch Times)

Според свидетели, бандата се състояла основно от китайци от гр. Уенджоу и околните области – район, известен от дълго време като главен източник на нелегални китайски имигранти в Париж.

„Третият квартал на Париж, където бе нашият митинг, има голяма популация с китайци от Уенджоу”, каза Ху, говорител на Парижкия център за отказване от ККП, и свидетел на инцидента.

„Китайският комунистически режим положи големи усилия да инфилтрира този район. Ние решихме да проведем тук нашия митинг, защото намираме за необходимо да се

каже истината на живеещите тук.”

Джанг, доброволец в Центъра, каза, че поддръжниците на ККП са буйствали, обезумели от омраза.

„Тези поддръжници на ККП излязоха от кафето отсреща. Изглежда да са чакали за нас. Един от тях – облечен в бяла тениска мъж от Уенджоу – започна да крещи пръв срещу организаторите. Той викаше: „Защо сте дошли тук да се силите на комунизма? Идете в Китай ако ви държи! Всички вие сте предатели!”

Организаторите обяснили, че протестът е срещу комунистическия режим на Китай, не срещу китайския народ, но поддръжниците на ККП не искали и да чуят. Те крещели обиди и псувни с пълен глас, правейки заплашителни жестове, някои от които завършвали с физически удари.  

„Счупете телевизора! Счупете го!”

По време на митинга бил донесен телевизор, за да излъчва информация за преследването на Фалун Гонг и за станалия наскоро подобен инцидент във Флашинг, Ню Йорк . Когато на телевизора започнало предаване с директен запис на телефонен разговор с китайския консул в Ню Йорк, Пенг Кею, в който той признава, че е организирал атаките срещу Фалун Гонг във Флашинг , човекът в бялата тениска се хвърлил към телевизора в опит да го счупи.

Той бил спрян от присъстващи на сцената. На неговите викове „Счупете телевизора! Счупете го!” се отзовали няколко души от про-комунистическата банда, но без резултат. Те заплашили да счупят камерите на намиращите се там медии. Един от тях размахал юмрук пред репортерката на NTDTV и придружаващия я телевизионен оператор, крещейки: „Не ме снимайте, или ще счупя камерата!”   

Свидетел каза, че по време на атаката някои от поддръжниците на ККП са се обадили до китайското посолство и след това кола на посолството е минала бавно край мястото на атаката.

Настоящата атака наподобява ставащите от 17 май насам нападения във Флашинг , Ню Йорк, при които Фалун Гонг практикуващи бяха бити и наранени , а 12 про-комунистически хулигани бяха арестувани от нюйоркската полиция .

Свидетели разкриха, че китайското консулство им е заплащало, за да участват в атаките , като много от нападателите са нелегални имигранти или самообявили се бежанци.

Доброволците от Центъра за отказване от ККП в Париж заявиха, че независимо от атаките, те ще продължат своята дейност, която вършат вече години наред.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!