Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Аз запомних лицето ти… и ще те убия"

Нюйоркската полиция (NYPD) се опитва да се справи с про-комунистически привърженик от тълпата, нападаща практикуващи Фалун Гонг на улицата в китайския квартал Флашинг в Ню Йорк, при което бяха арестувани няколко от нападателите.

Нюйоркската полиция (NYPD) се опитва да се справи с про-комунистически привърженик от тълпата, нападаща практикуващи Фалун Гонг на улицата в китайския квартал Флашинг в Ню Йорк, при което бяха арестувани няколко от нападателите.

Полицията арестува 33-годишния Уен Ч. Ли (Wen Q. Li) за нападение на практикуващи Фалун Гонг в китайския квартал Флашинг, Ню Йорк.

Полицията арестува 33-годишния Уен Ч. Ли (Wen Q. Li) за нападение на практикуващи Фалун Гонг в китайския квартал Флашинг, Ню Йорк.

faluninfo.net

НЮ ЙОРК – Докато Китай е в траур за жертвите от катастрофалното земетресение, комунистическите власти се опитват да насочат надигащия се срещу правителството гняв на народа към медитативната група Фалун Гонг, чиито практикуващи от събота насам биват подложени на ежедневни физически и словесни атаки в Ню Йорк и други части на света, при което полицията вече арестува няколко от нападателите.

Информационният център на Фалун Дафа (Фалун Гонг) съобщи, че тълпи от стотици хора се събират ежедневно в нюйоркския квартал Флашинг (Flushing) от събота, 17 май, насам, за да тормозят практикуващи Фалун Гонг – медитативна практика, преследвана от 1999 г. насам в Китай от комунистическия режим .

Този и други подобни инциденти, станали същите дни на други места по света, свързано с агресивното покритие на тези събития от държавните медии в Китай, навеждат на мисълта, че властите в Пекин оркестрират тези събития след земетресението, като средство за манипулиране чувствата на народа за свои политически цели.  

Няколко практикуващи Фалун Гонг, в това число граждани на САЩ и Канада, до 70 годишна възраст, както и майка, чиито двама сина са в момента в Ирак на служба в американската армия, са били нападнати от про-комунистически тълпи, а други са получили заплахи за живота си.

"Аз запомних лицето ти… и ще те убия", бе заплашена практикуващата Фалун Гонг, Джуди Чен, от про-комунистически поддръжник.  

Най-малко два ареста са извършени от полицията в Ню Йорк; очаква се подвеждане под съдебна отговорност на нападателите. Други последователи на Фалун Гонг са били замеряни с бутилки, яйца и камъни, както и плюти от събралите се тълпи.  

Едновременно с Ню Йорк, подобни инциденти са станали в Япония и Лос Анджелис

(очакват се съобщения и за други части на света). Във всички случаи нападнатите Фалун Гонг практикуващи са били на тези места в продължение на години до сега, но ежедневната офанзива с атаки започва от няколко дни насам.

"Всяка седмица сме свидетели на растящи конфликти от рода на този и Фалун Гонг се взима все повече на прицел", каза говорителят на Информационния център на Фалун Дафа, г-н Ърпинг Джанг (Erping Zhang). "Просто нелепо е да се гледа как американски граждани – и най-вече такива, които се опитват да отстояват скъпи за нашата страна ценности като свободата – биват заплашвани, унижавани и нападани в собствената си страна от управлявани от чуждестранна диктатура банди."

Инцидентите изглеждат координирани от властите в Китай и представляват кулминация в ескалиращата агресия към Фалун Гонг и други форми на инакомислене през последните месеци. В навечерието на Олимпийските игри, подкрепени от Китайската комунистическа партия студентски групи заплашваха неприкрито тибетски активисти и използваха насилие в Южна Корея, където активисти за човешки права бяха атакувани от про-комунистически китайски тълпи.  

Доста неща подсказват, че събиранията и нападенията във Флашинг са били предварително подготвени и организирани, следата за което води към Пекин. За много китайски студентски организации и сдружения се знае, че са свързани и мобилизирани от комунистическата власт в Пекин.

"Това е като гигантски, измамен пиар", каза Ърпинг Джанг. "Изглежда Пекин има намерение да използва трагедията от земетресението и неговите емоционални последици, за да петни и атакува Фалун Гонг. Те се опитват да използват Фалун Гонг за политически цели. Това е срамен начин да се отклонява вниманието от така наболелите в момента реални проблеми вътре в Китай."    

В последните инциденти във Флашинг атакуващите тълпи и банди пристигат и си тръгват като на смени; свидетели съобщиха, че те пристигат като по график, сменяйки се в точно определено време. Про-комунистическите групи са снабдени с еднакви червени знамена. Някои индивиди се открояват като лидери на групата, давайки тон за действия с песни и жестове, както и издавайки нареждания и насърчавайки останалите. Други носят професионални камери и събират информация за привържениците на Фалун Гонг. Свидетел съобщи, че десетки от тях държат еднакви телефони (iPhones), покрити с един и същ, зеленикаво-прозрачен, водоустойчив калъф.  

Според информацията журналисти дори са били изпратени от Китай, за да отразяват тези събития; това става в момент, когато вниманието на нацията е насочено към трагедията в провинция Сичуан. Жена, присъстваща на инцидента във Флашинг, идентифицира себе си като репортер, изпратен от Телевизията на Чангчун (Changchun Television), държавна медия в Североизточен Китай. Друг се идентифицира като журналист, на който Пекин е възложил да направи снимки от събитието.

Тези масови събирания и инциденти са били агресивно отразени от китайската държавна преса, придаваща им тежък политически нюанс. Инцидентите се представят като спонтанна реакция на китайски патриоти срещу Фалун Гонг, които според един от вестниците на КНР, Global Times (Huanqiu Shibao), "не могат да търпят" предполагаемото безразличие на Фалун Гонг към земетресението и това, че "не се борят срещу бедствието… и не са дарили и стотинка."

"Това очевидно е една централно запланувана и организирана схема, и няма съмнение кой стои зад кулисите – същата диктатура, която насочи гнева на китайци срещу гласовете на дисиденти навсякъде, където Олимпийската щафета преминава, или срещу всеки, който се опитва да говори за Тибет или Фалун Гонг ", каза Джанг.

Вътрешен китайски източник твърди, че Джоу Юонгканг (Zhou Yongkang), секретар на Комитета по политически и правни въпроси към Китайската комунистическа партия, стои зад действията на китайските про-комунистически групи в чужбина.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!