Американски морски пехотинец разбира, че майка му е била атакувана

Joshua Philipp, Epoch Times Ню Йорк

„Без значение къде съм по света, ще продължавам да я подкрепям независимо от всичко, и съм много горд с нея и с практикуващите Фалун Гонг, които отстояват това, в което вярват, и продължават да разпространяват истината”, каза ефрейтор Колдуел от военноморската армия на САЩ по повод побоя нанесен на майка му във Флашинг, Ню Йорк, от про-комунистически поддръжници.

Ефрейтор Джон Лий Колдуел, 26-годишен, се прибрал в Ню Йорк от Втора морска дивизия в Северна Каролина, след като чул за случилото се с майка му, Джуди Чен (Judy Chen), която бе бита и заплашена със смърт от про-комунистическа тълпа по време на ожесточените нападения срещу Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк.

Джон Лий Колдуел (John Lee Caldwell), ефрейтор от военноморската армия на САЩ, заедно с майка си, Джуди Чен (Judy Chen)
Джон Лий Колдуел (John Lee Caldwell), ефрейтор от военноморската армия на САЩ, заедно с майка си,  Джуди Чен (Judy Chen), която бе бита и заплашена със смърт от про-комунистическа тълпа по време на ожесточените нападения срещу Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк, интервюирани от медии относно инцидента. (Joshua Philipp/Epoch Times)

„У дома съм, в отпуск за около 10 дни, опитвайки се да разбера какво се е случило”, каза Колдуел.

Колдуел и майка му се срещнаха с репортери за интервю пред пункта към Центъра за оттегляне от Китайската комунистическа партия (ККП) на Мейн Стрийт, Флашинг, в близост до библиотеката.

Чен практикува Фалун Гонг от 8 години и е доброволка в пункта към Центъра. Попитана за нападението, тя отговори, че когато е била във Флашинг, в Центъра за оттегляне от ККП, разгневена група китайци проклинали и плюели практикуващи Фалун Гонг, както и другите хора, работещи в пункта.

В желанието си да съобщи за инцидента в полицията, Чен извадила фотоапарата си и

снимала групата. „Те се впуснаха към мен, без да се замислят, и ме удряха [по челото] в слънчевата акупунктурна точка [критична точка в областта между очите и косата], по врата и деряха лицето ми с нокти.”

„Не разбирам какво лошо сме направили. Това ми е трудно да разбера. Но през всичките тези години, от практикуващи Фалун Гонг биват отнемани органи в Китай; минаха вече девет години, а ККП така и не спря да ни преследва. Тя не е проявила милост към нас дори и за ден. Преследват ни до смърт и затова съм тук сега”, продължи Чен с разказа си, при което очите й се насълзиха и Джон прегърна разплаканата си майка.

Колдуел, който планира да тръгне скоро за повторния си престой в Ирак, сподели, че след като е получил новината за нападението над майка си на рождения си ден, 21 май, се е почувствал едновременно и загрижен, и разгневен от инцидента. „Това наистина ме съкруши”, каза той. „Без значение къде съм по света, ако тя има нужда от мен, аз ще съм там. Много се гордея с нея и ще й помогна да продължи в същия дух, за да разкаже и на други хора какво се случва.”

Нападенията, инициирани от про-комунистически групи във Флашинг, започнаха на 17 май, след като контролирана от ККП медия излъчи лъжливи репортажи в Китай и сред китайските общности, мамейки хората с лъжи, че практикуващите Фалун Гонг пречат на помощите да достигат до жертвите от земетресението в Сичуан.

Доказателства сочат към участие на китайското консулство в подстрекаване и насърчаване на инцидента , както и към участие на контролирани от ККП студентски организации. Оттогава многобройни заплахи, както и словесни и физически атаки, са били насочени срещу практикуващите Фалун Гонг, доброволци към Центъра за оттегляне от ККП на Мейн Стрийт, Флашинг, както и към екипа на вестник Epoch Times.

Колдуел заяви, че иска да разбере къде е било извършено престъплението срещу майка му, като изрази желание да изправи нападателя пред съда.

„Тези, които са нападнали майка ми, са все още на свобода”, каза той. „Вие ще бъдете заловени. Никой не може да заплашва майка ми и семейството ми, и живота на невинни хора, практикуващи това, в което вярват, и [упражняващи] правото си на свобода на словото, печата и религията.”

Колдуел коментира какво според него би трябвало да се направи относно признанието на китайския главен консул в Ню Йорк, Кею Пенг (Keyu Peng), че е насърчавал атаките.

„Депортирайте го. Ако ще извършва престъпления срещу невинни хора, той би трябвало да бъде съден”, каза Колдуел. „Изведете го от страната … Той учи хората на лоши неща и слага мръсни думи в устата им.”

Споменавайки, че неговите майка, по-малък брат и доведен баща се занимават с медитативната практика Фалун Гонг, той добави: „Зная, че тя [практиката] насърчава най-доброто у човека. Тя е много мирна и помага за телесния и душевен покой”.

По думите му, той подкрепя майка си и другите практикуващи Фалун Гонг в усилията им да разяснят действителната ситуация и да покажат погрешните становища, насаждани от ККП във Флашинг.

„Ще продължавам да я подкрепям във всичко това”, каза Колдуел. „Без значение къде съм по света, ще продължавам да я подкрепям независимо от всичко, и съм много горд с нея и с практикуващите Фалун Гонг, които отстояват това, в което вярват, и продължават да разпространяват истината.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!