Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Организацията “Sons of the American Legion”: Насилието във Флашинг е недопустимо

Yi Ping, Epoch Times – Вашингтон

Командир от организацията “Sons of the American Legion” (“Синове на Американския легион”), нарече г-жа Чен “американски герой”, тъй като се е изправила в защита на истината и справедливостта по американски. Той заяви, че обикновено от организацията не вземат отношение в подобни случаи, но при г-жа Чен ги обезпокоил фактът, че докато синовете й бранят тази държава, чуждо правителство изпраща специални агенти, за да нападнат майка им.

ВАШИНГТОН – По време на пресконференция на Кепитъл Хил, проведена от Epoch Times, Световният център за оттегляне от Китайската комунистическа партия (ККП) и Вашингтонският форум, бяха представени факти и доказателства за серията организирани нападения от 17 май насам върху практикуващи Фалун Гонг, които разпространяват вестник Epoch Times и публикацията „Девет коментара за комунистическата партия ” във Флашинг, Ню Йорк.

Американски герой: Джуди Чен (вляво) и Чип Байърс говорят на пресконференцията във Вашингтон.
Американски герой: Джуди Чен (вляво) и Чип Байърс говорят на пресконференцията във Вашингтон. (Yi Ping/Epoch Times)
Про-комунистическа (и наета за целта) тълпа крещи срещу организаторите на пункта за оттегляне от ККП във Флашинг, Ню Йорк.
Про-комунистическа (и наета за целта) тълпа крещи срещу организаторите на пункта за оттегляне от ККП във Флашинг, Ню Йорк. (Dai Bing/Epoch Times)
Джуди Чен, практикуваща Фалун Гонг (вдясно), е интервюирана заедно със сина си, ефрейтор Джон Лий Колдуел, във Флашинг, Куинс.
Джуди Чен, практикуваща Фалун Гонг (вдясно), е интервюирана заедно със сина си, ефрейтор Джон Лий Колдуел, във Флашинг, Куинс. (Joshua Philipp/Epoch Times)

На събитието присъстваше и говорителка от офиса на американския конгресмен Гас Билиракис (Gus Bilirakis), която заяви, че конгресмен Билиракис ще продължава да подкрепя свободата на убежденията, както и всички, които са репресирани от ККП, и изказа съжалението си, че този инцидент се е случил в САЩ. Ще продължим да призоваваме Държавния департамент и Министерството на правосъдието да разследват участието на китайските консулства в сплашването на американци на американска земя , продължи тя.

Според главния редактор на Epoch Times, г-жа Гуо Джун (Guo Jun), серията нападения във Флашинг изглеждат замислени и оркестрирани от китайския комунистически режим с цел очернянето на Фалун Гонг във внимателно редактирания видеоматериал от

нападенията.

Официалната медия на Китай засне и редактира въпросния видеоматериал, след което го излъчи в Китай, твърдейки, че атаките са оправдани, спонтанни реакции във Флашинг към практикуващите Фалун Гонг, които възпрепятстват дарителските мероприятия за подпомагане на пострадалите от земетресението. Такива мероприятия, по думите на Гуо Джун, не съществуват. Но официалните китайски медии непрестанно излъчват подправените репортажи по сайтовете си и на YouTube.

Гуо Джун сподели, че репортери на Epoch Times са получили сведения за плана на про-комунистически активисти да наемат хора, които да носят жълти фланелки с надпис „Фалун Гонг”, и да ги накарат да блъскат възрастни хора и бременни жени, докато телевизонната камера от SinoVision Inc. ги заснема.

Тя разказа за практикуващ Фалун Гонг, към когото се приближил член на извършващите нападенията банди и се опитал да направи сделка. „Ако Фалун Гонг ми предложат 100 долара дневно, незабавно ще премина на другата страна и ще проклинам Китайската комунистическа партия за вас.” – казал той.

Практикуващ Фалун Гонг, който се смесил с група наети бандити във Флашинг, получил лист със „специални инструкции” с изричното изискване наетите нападатели да критикуват остро практикуващите Фалун Гонг. Според инструкциите всеки „трябва да къса материалите или вестника Epoch Times, предложени им от практикуващите, и да ги хвърля в лицето им или по главата им”.

В първите три седмици след първоначалното нападение на 17 май, наетите главорези са забелязвани да хвърлят постоянно броеве на в. Epoch Times в боклукчийски кофи и да храчат върху тях, когато практикуващи се опитват да извадят вестниците оттам.

Г-жа Гуо Джун описа как г-н Ю Уенджонг (Yu Wenzhong), фоторепотер на Epoch Times, е бил физически нападнат и се е наложило да бъде откаран в болница с разкъсано ухо. Многобройни свидетели чули нападателя да крещи: „Без полицейската защита щяхме да те пребием до смърт”.

Няколко отдела на Epoch Times в различни части на света са получили смъртни заплахи.

На 7 юни г-жа Джанг Чиан, която раздава вестника за варшавския отдел на Epoch Times, е била няколкократно нападната от жена във Варшава , докато разнасяла вестниците. Г-жа Джанг е била ранена, когато се опитала да опази броевете на вестника, сграбчени и разкъсани от нападателката, която й отправила смъртна закана.

На 30 май от чикагския отдел на Epoch Times позвънили на 911 след получаването на заплашително писмо, съдържащо бял прах, копие на в. Epoch Times, описващо нападенията във Флашинг, както и ръчно написано съобщение „Да живее комунистическата партия” и „Край на Фалун Гонг”.

По думите на Гуо Джун, Пекин е изправен пред огромен обществен критицизъм поради пренебрегнатите от него многобройни прогнози за земетресение в Сичуан и отказа му за чуждестранни спасителни екипи в рамките на най-критичните 72 часа след земетресението; така че Пекин е погълнат от експлоатирането на трагедията със земетръса и емоционалните й последствия, за да заклейми и атакува Фалун Гонг.

По време на пресконференцията г-н Шиа Иянг (Xia Yiyang), представител на Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong / WOIPFG), представи доклад – „Доклад, разследващ контрола над китайците зад граница и прокарването на Стратегията за действие на световен обединен фронт от китайския комунистически режим”.

Д-р Панг Юбин (Pang Yubin), представител на Вашингтонския форум, оповести първоначалния доклад върху нападенията във Флашинг. Д-р Панг твърди, че секретарят на китайския юридико-политически комитет – Джоу Йонканг (Zhou Yongkang) – използва специални агенти в Китай и в задграничните разширения на китайските разузнавателни агенции (като асоциациите на китайските студенти и учени, и на китайските съотечественици), които да се представят за китайски студенти зад граница, симпатизиращи на Фалун Гонг в електронната кореспонденция на учащите или в китайските медии, за да разпространяват лъжи, че Фалун Гонг отказва да дарява средства за подпомагане жертвите на земетресението.

Д-р Панг добави, че специалните агенти на Пекин се представят в Интернет за практикуващи Фалун Гонг или за техни симпатизанти, за да разпространяват лъжи. Тези шарлатани споделят как са били поддръжници на Фалун Гонг в миналото, но сега са променили отношението си, тъй като Фалун Гонг е отишъл  твърде далеч.

По думите на д-р Панг по време на вътрешното обучение за специални агенти на тях им е казвано, че тази тактика работи най-добре, тъй като тя определено ще привлече вниманието на практикуващите Фалун Гонг и ще обърка хората.

На пресконференцията бе излъчен видеоматериал със заснето нападение във Флашинг.

Г-жа Джуди Чен (Judy Chen) е една от жертвите на нападенията във Флашинг. “Тъжно ми е, когато гледам видеозаписа. Напомня ми за тези практикуващи Фалун Гонг, жертви на преследването в Китай, особено за онези от тях, които са били убити заради органите им”, каза тя.

“Сцена като тази бе непозната за мен в тази свободна държава. Бях наистина ужасена. Внезапно стотици хора закрещяха, хулещи ни и нападащи ни, размахвайки червените знамена на Народна Република Китай. Докато гледах тези обзети от омраза лица, се зачудих дали съм извършила нещо нередно. През последните четири години съпругът ми и аз работим като доброволци в Центъра за оттегляне от ККП във Флашинг. Транспортираме и доставяме материали в Центъра. Разпространяваме материали по улиците и помагаме на онези, които искат да се оттеглят от ККП, да го направят”, допълни г-жа Чен.

По време на пресконференцията тя призова президента Буш да попречи на Пекин да разпространява омраза на американска земя.

“Синът ми се бие в Ирак, за да защитава САЩ. Но какво се случва вътре във САЩ?”, попита тя.

Чип Байърс (Chip Byers), базиран във Вашингтон командир от организацията “Sons of the American Legion” (“Синове на Американския легион”), заяви, че обикновено от организацията не вземат отношение в подобни случаи, но при г-жа Чен ги е обезпокоил фактът, че докато синовете й бранят тази държава, чуждо правителство изпраща специални агенти, за да нападнат майка им – нещо, което те не могат да приемат.

Той нарече г-жа Чен “американски герой”, тъй като тя се е изправила в защита на истината и справедливостта по американски.

Г-н Байърс заяви, че е позор, че президентът Буш ще присъства на Олимпиадата и ще седи редом с лидерите на тази държава.

Г-н Йе Нинг (Ye Ning), изтъкнат адвокат по човешките права с практика във Вашингтон и Ню Йорк, каза, че той лично е бил свидетел на обезумелите тълпи, приближаващи практикуващите Фалун Гонг във Флашинг.

“Когато минавах покрай библиотеката на Куинс във Флашинг видях практикуващи Фалун Гонг, държащи плакати и снимки на други практикуващи, починали в следствие на изтезания в Китай. Те бяха много мирни и тихи. От другата страна на улицата имаше голяма група китайци, размахващи средни пръсти срещу тях”, добави той.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!