Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Улики срещу китайското посолство в организиране бунтовете на китайските студенти в Ю. Корея

По материал на Hong Mei, Epoch Times

„Подобно нещо може да стане само в ерата на нацистите. Проява на насилие срещу малка група от хора е като нацистите от времето на Олимпиадата в Берлин. Можем да си представим колко е зле сега положението в Китай, като виждаме какво продължават да правят хора, които са изложени на свободата в чужбина”, сподели за станалото проф. Чен от Централния университет на Ю. Корея в интервю за най-високо тиражният южнокорейски вестник The Chosun Ilbo.

Въпреки, че Олимпийският огън премина през Ю. Корея преди няколко седмици, последиците от станалите около това събития продължават. Още на следващия ден южнокорейските медии отразиха широко бунтовете на китайски студенти по време на Олимпийския огън, зад насилието на които според информацията стои китайското посолство.

Гражданите на Южна Корея изразиха своята загриженост и осъдиха поведението на китайските студенти.

Чой Йонг-Хо от Младежкия либерален алианс показва на медиите областта в ляво на гърдите си, където е бил ранен с дълги клещи по време на атаките на китайските студенти.
Чой Йонг-Хо от Младежкия либерален алианс показва на медиите областта в ляво на гърдите си, където е бил ранен с дълги клещи по време на атаките на китайските студенти. (New Tang Dynasty Television)
Южнокорейският гражданин По Тайхун бе бит и ритан в продължение на половин час от китайски студенти, само защото държал флаер, даден му от организация за човешките права.
Южнокорейският гражданин По Тайхун бе бит и ритан в продължение на половин час от китайски студенти, само защото държал флаер, даден му от организация за човешките права. Китайски студенти се опитват да попречат на репортери да направят снимки. (Epoch Times)
След обяд на 27 април около 2.30 ч., след като Олимпийският огън напусна Олимпийския парк, китайски студенти внезапно нападнаха застаналите мирно срещу Олимпийски парк хора от група за защита на човешките права.
След обяд на 27 април около 2.30 ч., след като Олимпийският огън напусна Олимпийския парк, китайски студенти внезапно нападнаха застаналите мирно срещу Олимпийски парк хора от група за защита на човешките права. (Jin Guohuan/Epoch Times)
Свещеникът Джин Куи-Хо показва клещи, камъни и други предмети, които са били хвърляни по тях от китайските студенти.
Свещеникът Джин Куи-Хо показва клещи, камъни и други предмети, които са били хвърляни по тях от китайските студенти. (New Tang Dynasty Television)
Репортер с кръвотечаща рана на главата след хвърлен камък от китайските студенти.
Репортер с кръвотечаща рана на главата след хвърлен камък от китайските студенти. (Jin Guohuan/Epoch Times)

Най-високо тиражният южнокорейски вестник, The Chosun Ilbo, проследи инцидента в детайли. Професор Чен от Централния университет каза в интервю за вестника: „Подобно нещо може да стане само в ерата на нацистите. Проява на насилие срещу

малка група от хора е като нацистите от времето на Олимпиадата в Берлин. Можем да си представим колко е зле сега положението в Китай, като виждаме какво продължават да правят хора, които са изложени на свободата в чужбина”.      

В унисон с останалите медии, Kyung Hyang Daily News също подчерта, че китайското посолство е въвлечено задкулисно в инцидента. Цитирайки статия от Тибетската мирна коалиция, той съобщи, че китайското посолство е събрало студенти и ги е разделило на 90 групи от по 50 човека, раздавайки им фланелки и знамена, и осигурявайки им транспорт и обяд.

Китайски студент от университет в Сеул прие интервю от националната корейска медия Korea Broadcasting System (KBS). В него той каза, че до 200 студента в неговия университет е било изпратено електронно писмо от Китайската студентска и стипендиантска асоциация в Университета на Сеул, гласящо:

„Щафетата на Олимпийския огън пристига в Сеул. Посолството изиска нашия университет да изпрати 200 студента (и студентки)…За тези студенти ще бъдат осигурени транспорт и храна…”

Това писмо предостави поредното доказателство, че китайското посолство е организирало и накарало китайските студенти да предприемат насилствените действия, на които стана свидетел Южна Корея и света.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!