Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I

.

Те налагат ”правилата”...

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Събитията около Васил Божков напредват в неприятна за властта посока. Последната схема, която бизнесменът пусна в мрежата съвсем конкретно показва как се е прилагал рекет и в крайна сметка превземане на хазартния му бизнес. Главен герой е финансовият гуру на кабинета Владислав Горанов. За пореден път.

Премиерът се появява мимолетно, - вероятно Божков намеква, че е знаел за рекета. 

Важен персонаж е чешката компания SAZKA GRUP с около 7 млрд евро годишен оборот. Тя искала да закупи 51% от хазартния бизнес на Божков за над 1 млрд лева. Горанов реагирал отрицателно и предложил Божков да прехвърли безвъзмездно бизнеса „на посочен от нас субект“. Това е спасителният вариант. Ако Божков откаже – следва унищожение. 

Всички сега се питат: Кой е въпросният субект? В схемата е загатнат, но не е назован поименно.

В интервю за бТВ на 8 май Божков заявява, че Делян Пеевски е назначил Иван Гешев за главен прокурор и се аргументира с това, че Пеевски е паякът, който стои в сянка и дърпа конците в държавата. Много важен детайл, който почти никой – политици, анализатори и медии – не посмяха да коментират. За управляващите да не говорим. 

Още две думи за новата схема на Божков. След „предложението“ на Горанов да прехвърли безвъзмездно 51 на сто от бизнеса си и получения отказ започват светкавични проверки от АДФИ и др. контролни органи. Междувременно Горанов отправя ново предложение за увеличаване на „такса спокойствие“, която трябва да плаща Божков. След този натиск финансовият министър пита: „Сега вече готов ли си да прехвърлиш дяловете“. Получава отказ. Тогава прокуратурата удря фирмите на Божков. Приет е закон за одържавяване на хазартния бизнес. 

Едно към едно същата матрица както срещу КТБ и Цветан Василев. Или прехвърляш бизнеса или те унищожаваме. Персонажите са различни, но основният – Пеевски – е и там, и тук сега. Странно ли ви се струва? 

Не знаем дали всичко това е вярно. Но адски прилича на схемите на Ндрангетата, описани от Роберто Савиано. Дори неговите умопомрачителни истории в „Гомор“ и „Нула, нула, нула“ бледнеят като ниво пред българския „модел“… 

Ако приемем, че Божков е прав. Защото може и да не е. Все пак са му повдигнати 18 обвинения и той опитва да се защити. Засегнатите обаче отказват да коментират тезите на обвиняем. И отричат, естествено. 

Тук следва въпросът: Защо ако всичко, което говори и описва Божков е измислица, повечето медии в страната са натискани да не публикуват и коментират разкритията му?

Някои от собствениците и издателите са заплашвани или им е намекнато, че ще останат без реклама, ще започнат проверки (някъде са започнали), ще ги поемат ДАНС и прокуратурата и пр. Няма да признаят публично, естествено, но го споделят с уговорката, че няма да бъдат цитирани.   

Чували сме всякакви легенди и митове за Божков и неговия бизнес. Много хора са си изградили мнение за него, предимно на база слухове. Факт е обаче, че той е от бизнесмените, които са успели да оцелеят със зъби и нокти, и да развият своите идеи и проекти през тъмните пътища на прехода.

Не са малко обаче и съмненията за огромна корупция по върховете на политическия елит. Горанов от дълго време е главен герой в редица скандали, вонящи на корупция. Тежки съмнения има и за връзките и зависимостите му от ДПС и Делян Пеевски. 

Следват втори важен въпрос и подвъпрос: Ако приемем, че управляващите са рекетирали Божков, за да прехвърли бизнеса си на посочено от тях лице, същото лице рекетирало ли е управляващите? С какво? 

Започва началото на края на паяка. Политическият му вариант у нас е по-страшен и от Бразилския скитащ паяк - убива дори да е взета противоотрова.  

ВАЖНО! Очаквайте продължение, което ще разкрие замисъла на „паяка“ за бъдещето на Борисов, правителството и България. Не пропускайте – засяга и вас! 

Фрог нюз

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!