Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Божков има и свидетел на разговора си с Менда Стоянова. Кой е човекът с гръб на картинката?

МенТа с цял блок в Пловдив

В комикса свидетелят на срещата с Менда Стоянова е нарисуван с гръб. Може да се предполага дали не е Георги Марков, тогава близък с Божков по левскарска линия.

МенТа с цял блок в Пловдив

Менда Стоянова - партиен секретар (БКП) на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния Народен Съвет в Пловдив, сега зам.-председател на НС, известна с лобирането за открито корумпирани структури

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Иван Бакалов

След разкритията на Васил Божков засега управляващите и прокуратурата се правят, че нищо не се е случило – един длъжник на хазната си приказва, лъже и не представя доказателства.
Дали е така?

За да омаловажат ефекта от последните публикувани документи, прокуратурата направи същия ден нови обиски в офисите на Божков и разпрати на медиите снимки на антики, които седели там в кашони. Е първият път не ги ли видяха? И според служителите там, разпратените сега снимки са правени още през февруари. Тоест – прокуратурата действа като пропагандна машина, вместо да разкрива пресътпления. Главният прокурор каза, че е инструмент на Господ, но не уточни дали неговият Господ не е Бойко Борисов.

И медиите някак замитат най-тежкото обвинение в корупция към правителство и управляващо мнозинство, което е отправяно в България. Даже не съобщават ясно какво се случи. Особено трогателна е Нова тв, която едва процежда какво е съобщил Божков, като допълнение към опроверженията на Валери Симеонов и хазартния бос Найденов.

Финансовият министър Горанов на множество снимки прави жестове с ръката си, така че да му се види часовникът. Той е рядък модел швейцарски часовник, който се предлага за 15 хил. долара с 49% намаление. Снимка: Клуб Z

А какво всъщност се случи – най-богатият бизнесмен в България, оставен десетилетия да бъде монополист в хазарта, каза едно към едно, че управляващите са приели закон, който осигурява по-ниско облагане на неговата „Национална лотария“, срещу това са поискали и са взимали 20% от печалбата.

Божков посочи с имена хората, с които е преговарял и са му поставили условията – премиерът Борисов, финансовият министър Горанов, шефката на Комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова.

И тук е любопитното – за срещата с Менда Стоянова Божков пояснява, че е имал свидетел. Може да се гадае кой е той по комикса, който Божков първоначално разпространи без имена. На него е нарисуван човек с гръб при Менда Стоянова, но по плешивината може да се предполага, че това е депутатът Георги Марков, с когото Божков е близък покрай футболен клуб „Левски”. Марков в интервю за „Пик” на 20 януари т. г., проплаква загрижено за съдбата на „Левски”, и разказва, че Божков му се обадил и да му каже, че съсипват бизнеса му, надеждата свършила (виж тук). Марков обяснява, че не бил виждал Божков от години към този момент. Но срещата с Менда е през 2014 г. много е вероятно той да е тайнственият свидетел, който Божков засега не посочва с име.

В комикса свидетелят на срещата с Менда Стоянова е нарисуван с гръб. Може да се предполага дали не е Георги Марков, тогава близък с Божков по левскарска линия.

Работа е на прокуратурата е да разпита всички, да търси доказателства. А публиката ги чака от Божков. Нали искаха да разкриват корупция по високите етажи на властта? Нали това очакват от нас в ЕС и затова продължиха мониторинга на съдебната система?

Божков на практика признава престъпление – и който взима, и който дава подкуп, попада под ударите на Наказателния кодекс. Той показа и банкови извлечения, че е теглил огромни суми в брой да плаща „такса помагане”, както нарича рекета. Само за октомври и ноември 2019 г. Божков е изтеглил близо 7,5 млн. лева в брой. Подобни суми има и от предишната година.

Сега, след като е казал А, Васил Божков трябва да каже и Б – да обясни на кого, кога и как е предавал пари в брой.

Властта и прокуратурата продължават да се ослушват? Докога ще издържат така?

От друга страна публиката е много наивна – очаква Божков да извади заснето на видео как дава куфарче на Горанов. Сякаш хора, които взимат милиони рекет са чак толкова прости. И дори да извади Божков такова видео, тогава сигурно ще кажат – ама то не се знае какво има в куфарчето…

В социалните мрежи мнозина разсъждават – какво като е теглил пари от сметката си, това нищо не доказва. Сигурно си е теглил да има джобни… Някакви 7 милиона и половина за два месеца.

Повечето хора не подозират как се теглят големи суми в брой в банка. Ако в Австрия, примерно, някой поиска да изтегли 40-50 хил. евро в брой, със сигурност ще бъде привикан от службите или най-малко ще попадне под наблюдение. А какво остава за един милион. За такава сума в българска банка се прави заявка дни напред (някъде срокът е седмица), и понеже никой банков клон не държи толкова пари в брой, се прави заявка от БНБ, сумата се доставя оттам, а получателят не може да я получи без охрана и без да попълни декларация за пране на пари. Банката от своя страна трябва да уведоми слубжите за всяко такова съмнително теглене. В някои месеци Божков е теглил по 4-5 пъти, по 500 хил., по 900 хил., по 1,6 млн. Интересно, има ли информация по тези тегления в службите – ДАНС, ГДБОП?

По закон плащания в брой над 10 хил. лева са забранени, трябва да се правят по банков път. Божков не е теглил за заплати от личната си сметка, нито си е купувал толкова ритони за кратко време – видя се, че той ги купува или поне легализира с фактури от чужбина, на името на фондация „Тракия”, превежда пари в тамошна банка и не в левове.

Това са подробности. Има всички основания прокуратурата да започне голямо разследване, и медиите да не се правят, че тази история не е кой знае какво.

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://e-vestnik.bg

http://onovini.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!