Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Братя Бобокови са поредните едри бизнесмени, под мерника на властта, защото не се отчели „с няколко милиона” в партийната каса на ГЕРБ


Братя Бобокови по времето, когато нямаха драми с Бойко...

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Рекетира ли властта едрия бизнес, предусещайки близкия си край, питат депутати от опозицията

Братята Атанас и Пламен Бобокови са поредните едри бизнесмени, които паднаха на мерника на властта, защото не са се отчели „с няколко милиона” в партийната каса на ГЕРБ. Това предположиха пред Narod.bg двама депутати от опозицията в парламента, помолени за коментар на акцията от вчера, при която братята предприемачи попаднаха в ареста.

Официално братя Бобокови отидоха в килия във връзка с обиските и разследването в Министерството на околната среда и водите, офиси и различни градове в страната заради внос и преработка на отпадъци. По-рано бе задържан и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, който се пада племенни на бившия Първи Тодор Живков.


Двете семейства Бобокови

Прокуратурата обясни, че собственици на „Приста Ойл”, лидер в масления бизнес и производството на моторни и индустриални масла и греси, са разследвани са участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. „Истината е, че милионерите отказаха да „съдействат финансово” на управляващите. От години властта работи като рекетьор – големият бизнес получава оферта, на която не може да откаже, това е т.нар. „щавене“. Така се пълни черната партийна каса, с която после се купуват изборите. Който откаже, вижда бухалката в лицето на прокуратурата, ДАНС, НАП или друг репресивен орган”, отсече народен представител от БСП, настоял за анонимност.

Същата версия разви пред Narod.bg депутат от групата на ДПС, който бе категоричен, че мутренският модел на управление е наложен именно от партията на Бойко Борисов. Натискът обикновено се засилва, когато управляващите предусещат близкия си край.

Трябва да се знае, че ударът не е срещу „случайни” бизнесмени. Пламен Стоилов Бобоков , роден на 31 октомври 1968 г., е собственик и участва в управлението на 16 фирми, които от своя страна държат акции в множество други компании. По-големият брат Атанас Стоилов Бобоков, роден на 2 ноември 1959-а, притежава 20 фирми отново с безброй разклонения.

Не е тайна, че основният бизнес на русенските предприемачи е с производството на акумулатори с водещата европейска марка „Монбат” и автомобилно масло „Приста Ойл”. Освен това обаче фамилията има интереси във винопроизводството, строителството и ред други бизнеси.

Малко хора обаче знаят, че братята, също като Васил Божков, притежават частна колекция с антични монети, на която биха завидели доста световни музеи. Сбирката им е от над 500 уникални монети, които на няколко пъти са били показвани пред публика. Те са си назначили и експерт нумизмат, бивш музеен служител, да я поддържа.

Освен това Бобокови са и меценати – през 2007-а тяхната фондация „Братя Бобокови” ивнестира 1 милион евро във за възстановяването на сградата на бившата Музикална гимназия в Русе.

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!