Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Независимо разследване за Иванчева и Петрова се иска с петиция до ЕК, която всеки може да подпише онлайн

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Петиция до Европейската комисия за независимо разследване на обвиненията за подкуп към Иванчева и Петрова започнаха убедените в тяхното набедяване граждани и бивши колеги в Община „Младост”. Адвокат Николай Хаджигенов поиска от съда пряко излъчване на последното заседание на втора инстанция, което е насрочено за утре.

Всеки, който има съмнения за вината на Иванчева и Петрова може да се присъедини към петицията в сайта change.org ТУК. Сезирани са лично председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, зам.-председателят Вера Йоурова, отговорна за човешките права и комисарят по правосъдие Дидие Рейндерс. Събирането на подписи вече се случва с голяма активност.

Текстът на петицията до европейските комисари гласи:

„Призоваваме за пълно и независимо разследване на обвинението срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова в искане и вземане на подкуп. Независимият кмет на район „Младост“ в София и нейният заместник бяха арестувани през април 2018 г. с пари, хвърлени в служебната им кола с редица нарушения на правата на човека. Иванчева и Петрова са преживели ужасяващи двадесет и пет месеца лъжи, манипулации, унижения, заплахи и влошаване на здравето им, в резултат на действията на Специализираната прокуратура и двете инстанции на специализираните съдилища.

Прокуратурата разказва лъжи в съдебната зала и пред медиите, докато специализираните съдилища пренебрегват всички доказателства за оправдаване на двете жени и издават максимални присъди без реални доказателства за вина. Дори главният прокурор директно призна в интервю за национална телевизия, че процесът срещу Иванчева и Петрова е политически. Единствената вина на двете жени е, че започнаха да разкриват престъпленията на управляващата партия в България и че успяха да спрат презастрояването в квартал „Младост“.”

„Съдебният състав показа с делата си, че няма намерение безпристрастно да разгледа доказателствата. Ясно е, че този съд е зависим и че процесът срещу нас е политически, както самият Иван Гешев призна в интервю за БНТ на 17.04.2019.”, споделя в страницата си във Фейсбук Биляна Петрова с призив към хората да подпишат петицията. Десислава Иванчева сподели днес в своята страница видео, в което с Биляна Петрова показват как в почти всички томове по делото липсва прошнуроване, номериране на страниците, печати и подписи, налични задрасквания на цели документи без автор на тези задрасквания, липса на опис на отделните документи в папките и други нарушения. На 14 май двете публикуваха запис от СРС, който ги оневинява и който липсва в делото.

Утре, 20 май от 10:00 часа е последното заседание на Апелативния специализиран наказателен съд с пледоариите на адвокатите и подсъдимите. Адв. Николай Хаджигенов е поискал от съда заседанието да се заснема и предава пряко в интернет поради ограничението за присъствие на медии и граждани в съдебната зала. Едва след началото на заседанието обаче ще стане ясно дали председателят на състава Георги Ушев ще разреши това. Ако не бъде разрешено излъчване на живо, гражданите, подкрепящи Иванчева и Петрова ще органзизират протест пред Специализирания съд на ул. „Черковна” 90, съобщи за Фрог Петър Кърджилов. 

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

 

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!