Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (част 1) 

Седяща и стояща медитация във Фалун Дафа

Седяща и стояща медитация във Фалун Дафа

(Minghui.org) Доброто здраве е мечта за всеки, но мнозина страдат от заболявания, които дори съвременната медицина не може да лекува. Фалун Дафа (Falun Dafa) обаче дава възможност на много от практикуващите да се възстановят от нелечими болести. Основаваща се на принципите на Истина-Доброта-Търпение, Фалун Дафа е представена на обществеността на 13 май 1992 г. Така с нея през последните 28 години практикуващи в над 100 държави са подобрили физическото си здраве и са повишили своите нравственост и морален характер, ставайки и по-добри граждани на обществото.

Още през 1998 г., шест години след въвеждането на Фалун Дафа, Генералната администрация на спорта на Китай организира здравни специалисти, за да проведат общо пет проучвания за лечебния ефект на Фалун Дафа. Близо 35 000 практикуващи в Пекин, Ухан (столица на провинция Хубей), Далиан (столица на провинция Ляонин) и провинция Гуангдонг участват в тези пет проучвания.

Резултатите показват, че 98% от участниците са имали подобрено физическо здраве и са спестявали средно около 20 милиона юана (или 3 милиона долара) медицински разходи на година за държавата.

Джуан Фалун” (“Zhuan Falun”), основният текст на Фалун Дафа, написан от неговия основател г-н Ли Хонгджъ, е публикуван в Китай в края на 1994 г. Две години по-късно това става една от десетте най-продавани книги в Китай. Понастоящем преведена на над 40 езика, това е китайската книга, преведена на най-много чужди езици.

Тази поредица е колекция от лични истории на практикуващи Фалун Дафа, които са се възползвали изключително много, като са чели книгата и са се придържали към принципите на Истина-Доброта-Търпение.

Седемгодишна парализа отминава за една нощ

Г-жа Лиу Уенджун страдала от лошо здравословно състояние от малка и се парализирала след раждането на второто си дете. Установили, че има остеонекроза, а също и необичайно голям брой туберкулозни бактерии в тялото. Тя претърпяла операция, но състоянието й не се подобрило. Три години по-късно тя загубила усещане в краката си, един след друг, вследствие на което не можела да се преобърне в леглото. Впоследствие тя получила рани по гърба и често имала припадъци.

На 23 юни 1996 г. един съсед й донесъл копие от книгата „Джуан Фалун“ и тя започнала да чете статията „За Дафа“ в началото на книгата. Тя се възхитила от принципите на Истина, Доброта и Търпение, преподавани в книгата, и започнала да мисли как да живее според тези принципи. Докато чела започнала да усеща как тялото й се почувствало много по-добре. Въпреки че имала хронично безсъние, тази нощ спала спокойно.

На следващата сутрин г-жа Лиу се почувствала много енергична. Съзнанието й също било много ясно и тя можела да говори нормално. Децата й не можели да повярват на видяното и отишли да повикат леля си да види дали нещо не се е объркало с майка им. Когато се върнали у дома видяли майка им да стои сама права до леглото. Те заплакали от радост. Привлечени от суматохата, съседите също дошли да видят какво става. В това време съпругът на г-жа Лиу се завърнал и отвън помислил, че съпругата му трябва да е починала, за да има толкова хора в къщата му. Разбира се, той също бил смаян от чудото.

Майката на г-жа Лиу също се развълнувала, когато разбрала, че дъщеря й се е възстановила, след като е прочела началото на Джуан Фалун. „Това е, за което дъщеря ми чакаше. Благодаря ти!" казала тя пред портрета на Учителя Ли в книгата. 

Сега са изминали са над 20 години и г-жа Лиу е жива и здрава. Както нейното семейство, така и близките й са станали свидетели на нейното възстановяване и знаят, че Фалун Дафа е най-доброто нещо.

“Неизлечима болест на земята” излекувана

Г-жа Уанг Йонхуа, жителка на окръг Фънинг, провинция Хъбей, преди страдала от левкемия, сърдечни заболявания и рак на гърдата. Част от тялото ѝ - под коленете и над кръста - по-късно започнало да нагноява. Това се разпространило бързо и в рамките на няколко месеца цялата й шия се подула. Нейните лекари не знаели какво й е и казали, че това е болест, която „не може да бъде излекувана от никого на земята“.

По това време някой дал на г-жа Уанг копие от Джуан Фалун. След като го чела няколко дни, тя разбрала колко е важно за човек да бъде добър. „Само като е безкористен и внимателен към другите, човек може да избяга от страданието в този свят“, спомня си тя, „тоест да бъдеш практикуващ Фалун Дафа означава да се съсредоточиш върху подобряването на характера си, като същевременно бъдеш благосклонен към другите.“

В рамките на десет дни загнояването по цялото й тяло спряло и там започнала да расте нова плът. Когато започнала да прави упражненията на Фалун Дафа, всичките й заболявания изчезнали. Съпругът й, г-н Гуо Даою, разказвал на приятели и роднини за чудото на съпругата му и той също започнал да практикува Фалун Дафа.

След като започва преследването на Фалун Дафа от Китайската комунистическа партия (ККП) обаче, г-н Гуо е арестуван през август 2008 г. и изпратен в затвора Джидонг през септември 2009 г., заради вярата му. Той е измъчван в затвора и почива през февруари 2017 г. на 60-годишна възраст. Г-жа Уанг е арестувана през март 2009 г. и по-късно е осъдена на три години и половина затвор. С двамата родители затворени заради вярата им, двете им деца в училищна възраст трябвало да се справят сами.

Пациент с напреднал диабет е отхвърлен от болница

Г-жа Цай Уей от град Фушун, провинция Ляонин, започнала да практикува Фалун Дафа през 1996 г. и преживяла много чудеса. След като ККП започнала да преследва тази практика през 1999 г., тя спира от страх да не бъде  преследвана и през 2007 г. е диагностицирана с диабет в късен стадий.

Състоянието й се влошило до такава степен, че лекарите в две големи болници, включително Китайския медицински университет в Шенян и Центъра за лечение на тромбози в Ляонин, отказали да я лекуват. Те решили, че нямат повече лечения, които биха могли да повлияят на множеството хронични здравословни проблеми на г-жа Цай, включително неспособността й да преглъща, глухотата, слепотата и органната недостатъчност.

След като я връщат у дома, г-жа Цай реализира, че за нея няма друга надежда освен да продължи да практикува Фалун Дафа. Тя изважда отново Джуан Фалун и прочита първите 40 страници за около два часа. На следващата сутрин, когато нейният съпруг измерва кръвната й захар, той извиква: „Това е невъзможно!“ Кръвната й захар е паднала до напълно нормално ниво! Тя успява да стане от леглото и да слезе долу, разхождайки се като здрав човек.

Нейните близки и съседи са силно впечатлени от тези промени. „Фалун Дафа наистина е велика!“ - извиква един от тях. Оттогава г-жа Цай не се нуждае от лекарства. Кожата й също станала свежа, а побелелите й коси - черни. Хората, които я познават, казват, че изглежда поне десет години по-млада.

Жена-инвалид в 70-те се възстановява

Г-жа Уанг Занмей е на около 70 години и е от окръг Ци, провинция Хенан. Левият й крак бил с увреждания, тъй като имала полиомиелит в детството. След инцидент левият й крак е получил фрактура и е допълнително компрометиран. След две големи операции той е напълно нефункционален и тя трябва да разчита на патерици.

И като това да не било достатъчно, ами г-жа Уанг също имала тежко сърдечно заболяване, недостатъчно кръвоснабдяване на мозъчните съдове и изтръпване от дясната страна на тялото. Чувствала се безнадеждно и често мислила за самоубийство.

През май 1998 г. тя получила копие от Джуан Фалун и го намерила за истински скъпоценен. Докато продължавала да чете книгата, г-жа Уанг разбрала смисъла на живота и защо хората страдат на този свят. „Тя казва на хората да се държат съгласно принципите на Истина, Доброта и Търпение. Постоянно подобрявайки моралния си характер, ще можем да се върнем обратно от където произхождаме“, обяснява тя.

Следвайки книгата, г-жа Уанг винаги се вглеждала в себе си, когато се сблъсквала с конфликти с другите. За нейна изненада всичките й заболявания изчезнали и тя можела да ходи нормално, както и да кръстосва краката си по време на двучасова медитация в седнало положение.

Възстановяване на бял дроб от азбестово отравяне

Г-жа Лиан Джинчун страдала от почернял от азбест бял дроб. Тя развила сериозен ревматоиден артрит през 1996 г., който също засегнал сърцето й. Семейството й похарчило всичките си спестявания за медицински сметки, но не успяло да намери лек за нейните заболявания. От страничните ефекти на лекарствата също се разкъсвали кръвоносните й съдове. Тъй като лекарите в многобройни болници казали, че болестите й са нелечими, тя започнала да се подготвя за смъртта си.

В този момент приятел я запознал с Фалун Дафа. Докосната от дълбоките учения в книгата, г-жа Лиан решила да се самоусъвършенства. По обяд същия ден тя почувствала, че тялото й е обездвижено и гигантска ръка я отвежда до далечно място, където има голямо езерце с чиста вода. Тогава тя се видяла - вече изчистена - как се избърсва с бяла кърпа.

Цялата й болка изчезнала след този сън и тя можела да готви и да върши други домакински задължения като здрав човек. „И тялото, и умът ми станаха спокойни и щастливи, нещо, което не може да се опише с думи“, добавя тя.

Шест месеца след практикуването й на Фалун Дафа, в ставите й започнали да се образуват бучки. Три дни по-късно бучките се спукали и от там изтекла гной, както и изгнила плът. От изучаването на Фалун Дафа г-жа Лиан знаела, че първопричините за нейния ревматоиден артрит са били изтласкани извън тялото й. След това тя изхрачила много бучки с размер на боб, за които знаела, че са първопричините за почернелия й бял дроб, които сега били отстранени от тялото й също.

Така почернелите бели дробове на г-жа Лиан се излекували. Здравето й се подобрило повече от всякога и семейният й бизнес, някога затворен заради болестите й, отворил отново.

Смелост да се казват фактите

Въпреки тези предимства на Фалун Дафа, традиционните ценности, които тя представлява, са в противоречие с характера на бруталността и лъжите на ККП. ККП стартира национална кампания срещу Фалун Дафа през юли 1999 г. и през последните 21 години много практикуващи са били подложени на арести, задържане и лишаване от свобода заради вярата им. Усилията им да кажат истината за преследването често са били подлагани на най-сурови наказания.

Г-жа Донг Сяоли, служител в горското бюро Шанхетун в град Учанг, провинция Хейлундзян, е арестувана на 17 март 2016 г., докато разпространява материали за Фалун Гонг близо до дома си. По време на съдебен процес на 14 юли същата година адвокатът й защитава свободата й на убеждения и тя също говори за опита си от практиката.

Г-жа Донг е била диагностицирана с левкемия в края на 20-те си години. Тя също имала сърдечни заболявания, нервен срив, язви навсякъде и чести инсулти. Когато изглеждало, че за нея няма никаква надежда, тя започва да практикува Фалун Дафа. В рамките на две седмици всичките нейни здравословни проблеми, които лекарите обявили за нелечими, изчезват.

„Изминаха 18 години, откакто започнах да практикувам Фалун Дафа. Ако не бях започнала тази практика, щях да съм починала преди много години”, защитила се Донг в съда, „Това е чудото на Фалун Дафа!”

Въпреки това тя е осъдена на 3,5 години затвор. Семейството й обжалвало нейното дело пред междинен съд, но първоначалната присъда била потвърдена.

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2а): Изход от задънена улица

Chinese version available

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!