Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

АМЕРИКАНЦИТЕ ТРЯБВА НАПЪЛНО ДА ОТХВЪРЛЯТ АВТОРИТАРНИТЕ СИСТЕМИ ЗА КОНТРОЛ

Адриан Норман, Epoch Times


Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света

Американският експеримент с конституционно самоуправление е застрашен от хора, които искат да го заменят с колективистична система на управление.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Много привърженици на комунизма, социализма и марксизма проникнаха в правителството на САЩ, църквите и много други институции през 60-те години. Тези пагубни доктрини са дълбоко вградени в обществото и ще бъдат трудни за изкореняване. Някои радикали също са проникнали в обрaзователната система и възпитават децата ни.

Тези хора са врагове на Америка. Но да се опитваш да устоиш на подривни усилия, без да разбираш напълно врага си, е глупаво. Наскоро интервюирах Джошуа Филип от The Epoch Times, награждаван разследващ журналист и експерт по комунизма, социализма и марксизма, за да определя как Америка може да създаде ефективна защита срещу разпространението на тези разрушителни идеи.

Един от най-малко ефективните начини за обсъждане на комунизма, социализма и марксизма е да се дадат примери за икономически провал и нарушения на правата на човека, които неизбежно следват тези авторитарни системи.

„Средният социалист не се интересува, че тази идеология няма да работи икономически. Не го интересува дали тя разрушава семейната система и ред. Те смятат крайните си цели за толкова праведни, че убиването на няколко души по пътя си заслужава“, казва Филип.

Аргументите срещу колективистичните системи често цитират стотици милиони хора, убити от лидери като Йосиф Сталин, Адолф Хитлер, Владимир Ленин, Ким Ир Сен и Мао Цзедун. Но „истинските социалисти и комунисти дори не забелязват това“, казва Филип.

Въпреки че журналистът смята, че броят на убитите хора трябва да бъде част от дискусията, първо трябва да се обърнем към произхода на тези идеи.

Религия и естествен ред

Карл Маркс категорично се e противопоставял на религиите. Въпреки че е бил християнин в младостта си, вечният въпрос, който го е вълнувал и който той използвал за набиране на хора в редиците на социалистите и комунистите, бил: „Ако Бог е праведен и е създал всичко, тогава защо има зло?”

„Ако Бог е създал всичко и злото съществува, значи Той е създал и злото. Това е теорията. И тогава те мислят, че ако Бог е създал злото, това означава, че в Него няма абсолютна доброта, следователно той не е истински, образът му не е безупречен“, обяснява позицията на марксистите Филип.

В продължение на хилядолетия това е част от теологичните и философски дебати, като изследователите на религията твърдят, че злото не е творение на Бога, а е неговото отсъствие. Злото съществува, защото човек има свобода на волята, така че може да избира между доброто и злото. 

Това поражда някои въпроси: как да се попречи на хората да правят лошо? Как да се предотврати алчността? Как да се спрат хората да правят това, което не се иска?

Комунистите вярват в унищожаването на всички предишни институции, включително религиозни. Те вярват в бунта срещу Бог, когото смятат за несъвършен. Следователно комунизмът не може да съжителства с църквата. Както подсказва комунистическата идеология, за да се създаде идеалното общество, „трябва да се премахне Бога от човешкия морал, изкуството, архитектурата, семейния живот и всичко, което оформя живота ни“, обяснява Филип.

Диалектически материализъм

Предшестваща идея, въведена в марксизма, е „отрицание на отрицанието“, което означава, че една по-високо развита система ще възникне чрез разрушаването на съществуващата институция. Например пилето се появява чрез отричане на яйцето, растението чрез отричане на семето, висшата институция може да се появи чрез отричане на съществуващата институция. Това означава, че чрез унищожаване на старите институции обществото може да бъде изведено на по-високо ниво на развитие.

Следователно те трябва да изхвърлят църквата, традицията, вярата и да създадат обратното на тях. Марксизмът направи това чрез т. нар. Диалектически материализъм, казва Филип, умишлено разрушавайки установения ред, създавайки пълната противоположност на важните културни системи и традиции на това общество.

"Те насърчават развода и феминизма, за да унищожат семейството, и са създали социални движения, които се противопоставят на съществуващите институции."

„Ако искате да унищожите религията, трябва да популяризирате атеизма. Ако искате да унищожите семейството, трябва да популяризирате феминизма, да се разведете и да помогнете на държавата да вземе децата."

Пътят напред

Не е нужно да се вглеждате твърде внимателно, за да видите как комунисти, социалисти и марксисти са проникнали в САЩ и в други страни. Комунистите са проникнали в американските църкви в началото на ХХ век. Китайската комунистическа партия е проникнала в училищата и е взела контрол над американските компании и правителството.

Забележително е, че тяхното присъствие е очевидно в авторитарната политика, породена от отговора на пандемията: автократични правила; брутални репресии срещу тези, които ходят на демонстрации, призовавайки правителството да се върне към нормалния живот; действия на членове на ООН и Световния икономически форум, които осъждат връщането към нормалното и в същото време насърчаване към глобална централизация на властта.

Що се отнася до вас, свободолюбивите хора, ако вие разбирате целите на комунистите, социалистите и марксистите, не им съдействайте. Няма място за капитулация, преговори и взаимни отстъпки.

„Всеки път, когато те дават морални причини и вие казвате: „Добре, искам да бъда разумен по този въпрос, ще отстъпя“, обществото губи своите морал и ценности“, казва Филип.

Застъпниците за лична свобода, свободата на словото и правата на човека трябва да се обединят, за да се противопоставят на разрушителните сили, които се опитват да завземат властта в САЩ. Американците трябва да използват всички налични ненасилствени средства, за да изоставят напълно авторитарните системи на управление.

Битката все още не е загубена. Има само няколко хиляди политици, бюрократи и корпоративни мениджъри. Населението на САЩ е над 333 милиона. Кой в действителност държи властта в тази държава?

Ако държавните училища налагат драконовски правила или насърчават комунизма, социализма или марксизма в клас, изпратете децата в частно училище или домашно училище. Ако предприятията използват противоконституционни мерки, спрете да си харчите парите при тях и им затворете бизнеса. Ако авиокомпаниите имат авторитарни политики, спрете да използвате техните полети. Ако работното ви място потъва в авторитарни мерки, обединете се със съмишленици и кажете „не“.

„Изобщо не им се поддавайте, не жертвайте ценностната си система, не играйте техните игри, не приемайте техните аргументи. Дори не влизайте в контакт с тях, за да не им давате основание. Ако те нападат, нека бъде така. Вие нищо не губите“, съветва Филип.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Източник/ци: Можно ли искоренить коммунизм, социализм и марксизм в Америке - The Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!