Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НА ПРАГА НА АПОКАЛИПСИСА...

Полк. Дъглас Мкгрегър: През май Русия ще започне офанзива и ще си върне Одеса и Харков

JP Morgan: Светът е изправен пред „рискове, които засенчват всичко след Втората световна война“

Скот Ритър: НАТО се разпада, никой не иска да воюва. 1500 руски доброволци всеки ден отиват на фронта

Светослав Атаджанов 

НА ПРАГА НА АПОКАЛИПСИСА...

Трупането на ядрени оръжия е акт на пълна лудост. Ако огромните запаси от ядрени оръжия не бъдат демонтирани и унищожени, рано или късно те ще унищожат планетата Земя.

Оцеляхме досега, защото Кубинската ракетна криза събуди президента Кенеди и съветския лидер Хрушчов за опасността от недоверие между ядрените сили. През остатъка от 20-ти век Вашингтон и Москва работиха за намаляване на напрежението и за изграждане на прозрачност и доверие. Беше постигнат достатъчен успех, за да се избегнат фалшиви индикации от предупредителните системи, показващи, че силуети на междуконтинентални балистични ракети в радарите, могат да доведат до започване на ядрена война.

Днес няма доверие. През 21 век всички оръжейни споразумения, изковани през десетилетията на Студената война, бяха изоставени, първо от Вашингтон, а след това в отговор и от Кремъл. Разпадането на СССР през 1991 г. породи неоконсервативната доктрина за хегемония на САЩ и утвърждаване на американския едностранчив подход с претенция за американско надмощие. Такова абсурдно и нереалистично твърдение е напълно несъвместимо със съществуването на ядрените оръжия.

Цялото доверие е изтрито. В САЩ Русия е демонизирана до безпрецедентна степен. Толкова е крайно, че всеки, който прави обективен анализ, е заклеймен като „агент на Путин“. Това прави невъзможни реалистичните оценки. В Русия доверието във Вашингтон е напълно унищожено от неспазени обещания, като например това, че НАТО няма да мръдне и сантиметър на изток, нарушените споразумения за оръжията, измамите по Минското споразумение и от безкрайните отхвърляния от Вашингтон на руските искания за взаимно споразумение за сигурност. Днес всичко, което е необходимо за края на света, е едно фалшиво предупреждение за наближаващи ракети.

Вашингтон, а не Русия създаде тази ситуация и нищо не се прави по въпроса. Светът е доволен от Дамоклевия меч, който виси на косъм над врата му.

Всеки път, когато се повдигне този най-сериозен от всички въпроси, група идиоти казват, че ядрените оръжия никога няма да бъдат използвани, защото не можело да има победители. През цялото време Путин предупреждава, че Вашингтон и неговите марионетки от НАТО тласкат Русия към ядрена война. Няма край на хората, които са твърде глупави, за да видят ужасната заплаха.

Ако Байдън, министърът на отбраната, или някой във Вашингтон имаше някакъв разум, щяха да се обадят на Путин и да заявят, че се нуждаят от нещо повече от взаимно споразумение за сигурност. Трябва да се демонтират и унищожат всички ядрени оръжия – в САЩ, Русия, Китай, Индия, Пакистан, Северна Корея, Израел, Франция и Обединеното кралство. За да демонстрира добри намерения, Вашингтон трябва да обяви, че затваря световната си мрежа от незаконни изследователски лаборатории за биооръжия и се отказва от усилията си да замени установеното международно право с егоистичния „ред, основан на правила“.

Идеята, че САЩ трябва да се защитават срещу руска или китайска инвазия, е абсурдна, когато САЩ и Европа са превзети ежедневно от мигранти. Според официалните данни, мигранти навлизат без съпротива в САЩ по 300 000 на месец, които са 3,6 милиона на година. Никой не знае точно колко мигранти са влезли в страната, но данните са ясни, че САЩ се колонизират. Най-вярното предположение е, че 30 милиона нелегални са се установили в САЩ през последното десетилетие. И при това във време, когато производството на САЩ е изнесено в чужбина и роботиката елиминира много от работните места. Напливът е толкова голям, че дори училища, летища, автогари и хотели се превръщат в жилища за мигрантски. Тази инвазия се превръща в център за печалба за частния бизнес, базиран на долари от държавни данъци.

Тъй като Вашингтон отказва да се противопостави на тази инвазия, защо Вашингтон е толкова загрижен за митичната китайска или руска инвазия? Абсурдът озадачава ума. Америка е превърната във вавилонска кула. Със сигурност Русия и Китай, взети заедно, нямат армии, които да се доближават по размер до имигрантите-нашественици, превзели страната. И така, защо са загрижени само за това, че ще бъдат нападнати от руснаци и китайци, но не и от нашествениците, за които нищо не се прави?

Вместо това САЩ следват агресивна външна политика към Русия, Китай, Северна Корея и Иран, които подклаждали ядрена война. Агресията на Вашингтон е сериозна заплаха за съществуването на живота.

За да се разберем колапса в отношенията между САЩ и Русия, сравнете топлия прием, даден на американския пианист Ван Клибърн в Москва през 1958 г., когато той печели международния конкурс за пиано „Чайковски“, с днешния отказ на западни оркестри да изпълняват музиката на руски композитори.

Вашингтонските мозъчни тръстове сега казват, че е време войските на НАТО да бъдат изпратени в Украйна, или Западът ще претърпи катастрофално поражение. Следвайки модела на Виетнам, войските на НАТО ще бъдат използвани за логистика и поддържащ персонал, като по този начин щели да освободят повече украински войници за фронта, но самите те нямало да бъдат използвани в битка. Именно през тази врата САЩ се оказаха с 500 000 войници във Виетнам и въпреки това загубиха войната.

САЩ вече имат войници в Молдова, където участват в учения с молдовски войници. Говори се за присъединяване на Молдова към САЩ за окупирането на Одеса, последната останала позиция на Украйна на Черно море. В Румъния се правят промени в законодателството, които да позволят на румънски войници да участват в настъпателни операции срещу страни, които не са нападали Румъния, а полският външен министър изпраща мисия за координация с Украйна.

Както от първия ден на „ограничената военна операция“ на Путин, войната продължава да се разширява. И то - опасно. Може би поради бюджетни причини, може би заради нуждите за цивилната работна ръка, Путин не е мобилизирал достатъчно голяма армия, за да защити с конвенционални оръжия огромната дължина на границата на Русия с НАТО. Тъй като атаките могат да идват от Арктика до Черно море и дори от Грузия в Централна Азия, за това Русия разчита на ядрените си оръжия.

Време е Вашингтон да изтрезнее, преди да избие всички ни.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НА ПРАГА НА АПОКАЛИПСИСА...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!