Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полк. Дъглас Мкгрегър: През май Русия ще започне офанзива и ще си върне Одеса и Харков

Русия ще стигне до Полша и Румъния, време е да започнем преговори, смята той

Скот Ритър: НАТО се разпада, никой не иска да воюва. 1500 руски доброволци всеки ден отиват на фронта

"Здравият разум трябва да надделее и Съединените щати трябва да се върнат към дискусиите относно разположението на войските в Централна и Източна Европа", смята бившият плановик и съветник в Пентагона

Руската офанзива по целия фронт може да започне през май, когато земята е суха за придвижването на голям брой верижна бойна техника. Това заяви пенсионираният полковник от армията на САЩ Дъглас Макгрегър, бивш съветник в Пентагона и плановик на редица големи военни кампании във видеоблога на американския подполковник Даниел Дейвис.

JP Morgan: Светът е изправен пред „рискове, които засенчват всичко след Втората световна война“

Според анализатора Русия ще очертае нови граници, спирайки там, където поиска. Тя ще се придвижи към Днепър, но едновременно с това ще овладее Одеса и Харков.

"Путин влезе във войната с предположението, че след като Москва демонстрира сериозността си, ние някак си ще се опомним и ще изоставим тези глупости за присъединяването на Украйна към НАТО и ще договорим споразумение, което ще гарантира неутралитета на Киев. В този момент не мисля, че картата би се променила много. Сега, когато имахме толкова много убийства и толкова много кръвопролития през последните две години, не мисля, че изобщо ще има преговори", каза американецът.

"Мисля, че руснаците в крайна сметка ще начертаят картата, както искат, все още смятам, че тя ще включва Харков и Одеса и ние виждаме такъв вид движение напред. Но мисля, че става дума повече за позициониране за заемане на предимство, след като земята отново се втвърди. Засега все още е много кално за движението на голям брой верижни бронирани машини. Така че мисля, че говорим за голяма офанзива по цялата фронтова линия, която ще се придвижи на запад към река Днепър. Вероятно в началото на май, може би в края на месеца", каза Макгрегър.

"Здравият разум трябва да надделее и Съединените щати трябва да се върнат към дискусиите относно разположението на войските в Централна и Източна Европа. В противен случай руската армия ще продължи напред, поглъщайки територията на Украйна чак до границите с Полша и Румъния", коментира още полк. Макгрегър.

"Говоря за австрийския модел почти от самото начало, от 2014 г. Мисля, че гледаме на нещо подобно за това, което е останало от Украйна. Но това е трудна мисия. Да предположим, че вместо да спасим живота на стотици хиляди украинци, особено украински войници, не се предприемат преговори, ние продължаваме да говорим от гледната точка на Виктория Нюланд - и че ще работим усилено, за да превърнем Западна Украйна в нещо като втори Афганистан", добави той.

"Е, в момента руснаците нямат голям избор и ще стигнат чак до полската граница, ако трябва. Те ще отидат направо в Молдова, в Приднестровието и до румънската граница. Ние знаем, че те могат това, идеята, че това е непостижимо, е глупост", подчерта анализаторът.

"Те вече обмисляха възможността за мобилизиране на допълнителни 800 хиляди войници. Така че, надявам се, до известна степен здравият разум ще надделее. Трябва да се възползваме от тази възможност не само да прекратим конфликта в Украйна, но и да се върнем назад и да предоговорим всички споразумения, които бяхме готови да договорим преди известно време относно конвенционалните сили на място в Централна и Източна Европа", заключи полк. Дъглас Макгрегър. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полк. Дъглас Мкгрегър: През май Русия ще започне офанзива и ще си върне Одеса и Харков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!