Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ няма да изпращат военни в Украйна, но от други страни може

ФОТОБОМБА от BNEWS: Френските войски са вече в Украйна! Натовариха ги на тирове в България като “товар”!?

Втора Украйна? САЩ разположиха зелени барети на 10 км от бреговете на Китай

Координаторът по стратегическите комуникации Джон Кърби потвърди позицията на САЩ по време на брифинг за пресата, че няма да има американски войски в Украйна.

Съединените щати не възразяват срещу предложенията на други държави от НАТО да изпратят свои войски в Украйна, но всяка държава трябва да вземе самостоятелно решение по този въпрос, заяви координаторът по стратегическите комуникации Джон Кърби по време на брифинг в Белия дом в петък.

На въпрос на репортер дали администрацията на Джо Байдън ще поиска от другите държави да спрат да призовават за изпращане на свои войски в Украйна, Кирби отговори отрицателно.

Говорителят на Белия дом също така отбеляза, че САЩ няма да се противопоставят на решението на други държави да изпратят свои военни в Украйна, като подчерта, че това е "суверенно решение на всяка държава".

"Не мога да отговарям за решенията на други суверенни държави - заяви Кърби. - Мога да отговарям само за решението на нашата суверенна държава и нейния върховен главнокомандващ, който ясно заяви, че на територията на Украйна няма да има американски войски."

По-рано френският президент Еманюел Макрон предположи, че в бъдеще в Украйна може да бъдат изпратени войници от западните съюзници, които да помогнат за противодействието на руската агресия, като предупреди, че все още няма консенсус по въпроса. Идеята беше подкрепена от съветника на украинския президент Михайло Подоляк, който подчерта, че подобни разговори показват "абсолютно осъзнаване на рисковете, които създава за Европа една милитаристична, агресивна Русия".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна. Полша и Германия също заявиха, че нямат такива планове.

Източник: golosameriki.com

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ няма да изпращат военни в Украйна, но от други страни може | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!