Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Втора Украйна? САЩ разположиха зелени барети на 10 км от бреговете на Китай


Зелени барети в Сирия, снимка: Армия на САЩ

САЩ няма да изпращат военни в Украйна, но от други страни може

Тайванският министър на отбраната Чиу Куо-ченг потвърди присъствието на войници от специалните части на американската армия, зелени барети, в Кинмен, група острови, които се контролират от Тайван, но се намират точно до бреговете на континентален Китай.

Някои части на островите Кинмен са само на 10 км от континенталния китайски град Сямън. Присъствието на американски войски на островите беше съобщено за първи път от тайванските медии миналия месец.

 САЩ разположиха зелени барети на 10 км от бреговете на Китай
Източник: ZeroHedge

Американските зелени барети са заели „постоянни позиции“ като военни съветници в Кинмен, потвърди военният министър Чиу Куо-ченг, цитиран от Focus Taiwan. Американските войници са разположени и в Пенгу, контролиран от Тайван архипелаг източно от континентален Китай.

Зелените барети се намират в амфибийните командни центрове на тайванската армия. Те трябва да обучат тайванските сили как да боравят с военния дрон Black Hornet Nano. Чиу заяви, че присъствието на американските зелени барети е „възможност за обучение“ за тайванските военни.

САЩ значително увеличиха военната и дипломатическата си подкрепа за Тайван през последните години, засилвайки напрежението с Китай. Миналата година американското командване разположи около 200 войници в Тайван. Това е най-голямото американско военно присъствие на острова, откакто САЩ изтеглиха войските си, след като Вашингтон прекъсна дипломатическите си отношения с Тайпе през 1979 г.

Американското правителство също наскоро започна да предоставя на Тайван безпрецедентна военна помощ. От 1979 г. насам САЩ винаги са продавали оръжия на Тайван, но никога не са финансирали покупките или не са предоставяли оръжие безплатно до миналата година.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Втора Украйна? САЩ разположиха зелени барети на 10 км от бреговете на Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!