Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалира германската компания, която щеше да произвежда електромобили в Ловеч


Кирил Петков и Next.e.Go Mobile подписаха меморандум за изграждане на завод за електромобили у нас през юли 2021 г.
e-go-mobile.com Screenshot

Германската компания Next.e.GO Mobile SE (e.GO), която щеше да строи завод за електрически автомобили в Ловеч, фалира.

Фалира Кирчо Петковият завод за електроавтомобили в Ловеч! Още преди първата копка!

Производителят на акумулаторни електрически превозни средства обяви решението си да подаде молба за откриване на производство по несъстоятелност в компетентния район съд в Аахен, съобщи Market Screener.

Next.e.Go Mobile искаше да построи три нови завода в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите малки електрически превозни средства за градския трафик.

Решението за обявяване на фалит идва на фона на последните неблагоприятни развития и предизвикателства в индустрията на електромобилите, нестабилността на капиталовите пазари, изострена от скорошната ситуация около други играчи в сектора на електромобилите.

Ако искате палат на морето, канете Христо с лодката! Ако искате конкуренцията ви да фалира, пратете Кирчо да им прави първа копка!

Ахмед Доган официално си взе Догансарай

Освен това, предвид неблагоприятната пазарна среда, финансовите инструменти, базирани на дялово участие, които бяха обезпечени от дружеството, не можаха да се представят на очакваното ниво и темп. Въпреки усилията на компанията, преобладаващите пазарни условия, заедно с несигурността в сектора на електромобилите, допълнително възпрепятстваха значително способността на Next.e.GO да осигури алтернативно финансиране, както се изисква от местната регулаторна рамка.

Пиарът на "Промяната": Лена Бориславова нанесе най-голямата вреда на ПП

Други филиали, включително Next.e.GO NV като компания майка на Next.e.GO Mobile SE, се очаква да започнат съответни процедури по несъстоятелност в краткосрочен план.

Комисионната на Борисов за един лот на магистрала е 20 МИЛИОНА! Екс следователят Росен Миленов – ВИДИО

Компанията остава ангажирана да работи в тясно сътрудничество с всички заинтересовани страни, за да осигури плавен преход през производството по несъстоятелност, се казва в изявлението.

Строителството на завода в Ловеч трябваше да започне през март 2022 г. Cпopeд инвecтициoннoтo cпopaзyмeниe Бългapия требваше да финансира завода с 34 милиoнa евро нa тpи тpaншa, след като започне производството. Това обаче така и не се случи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Фалира германската компания, която щеше да произвежда електромобили в Ловеч

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!